8, Oct 2022
EDITORIAL! Ce-ar fi fost dacă…Ten Hag îl copia pe Solskjaer

Din capul locului, ca să înlătur orice acuze de partizanat, consider că Ten Hag e un antrenor excelent și peste Solskjaer. Textul ăsta nu se vrea o critică la adresa lui Erik și nici o odă la adresa lui Ole, ci doar o mică păruială. Pardon, 😊. Să-i zicem o mică ceartă.

A trecut aproape o săptămână de când City s-a distrat cu noi. Cel puțin în primele 45 de minute. Și încă nu-mi pot lua gândul de la meciul ăla. De ce? Explic mai jos.

Manchester City pare o echipă de neînvins. Însă, doar cu două etape înaintea derbiului orașului Manchester, Aston Villa a scos un punct în fața lui City. De ce? Pentru că a jucat mai pragmatic. De asemenea, Newcastle a scos un punct în fața ”cetățenilor”, prin același stil de joc.

Cu Ole pe bancă, United a abordat perfect aceste meciuri cu Manchester City din deplasare. Solskjaer are trei victorii în trei meciuri pe Etihad, 5 goluri marcate, unul primit. Norvegianul a anihilat punctele forte ale trupei lui Guardiola printr-o apărare compactă și organizată. Apoi a speculat la maxim punctele slabe, adică lacunele defensive și tranziția defensivă. Chiar și așa, primul Manchester Derby a fost pierdut, la fel cum s-a întâmplat și cu Mourinho și cu Van Gaal. Acum și Ten Hag.

Și, ce e și mai enervant e că City, chiar dacă pare invincibilă, totuși oferă ocazii adversarilor. S-a văzut împotriva lui Aston Villa, dar mai ales împotriva lui Newcastle sau chiar Crystal Palace, care a avut 2-0 la pauză și a ratat și alte ocazii. Plus, împotriva lui Dortmund în Champions League. O echipă bine organizată poate specula împotriva lui City.

Drept dovadă, chiar și United, care a prins un meci oribil, a marcat de trei ori pe Etihad.

În acest context, ce-ar fi fost dacă Ten Hag ar fi abordat meciul precum Ole? Dacă United juca mai pragmatic, mai organizat în defensivă, se putea scoate punct/puncte în deplasarea de la Man City.

În schimb, Erik a păstrat aceeași formulă care i-a adus 4 victorii la rând. Poate că ar fi fost mai bine ca McTominay să fie acompaniat de Casemiro, pentru mai multă protecție defensivă. Am fi pierdut pe ofensivă, dar se știa că e greu să-i furi mingea lui City.

Apoi, am suferit enorm în cele două benzi, acolo unde Sancho și Antony nu le-au oferit suport lui Malacia și Dalot. Elanga era soluția mult mai bună, pentru că suedezul e genul de fotbalist care-și lasă sufletul pe teren și aleargă enorm oferind ajutorul enorm fundașului de bandă. Un om în plus face mult pe defensivă. Vă mai aduceți aminte de Dan James? Fotbalistul perfect pentru astfel de meciuri.

Ten Hag crede că a fost lipsa de încredere, dar organizarea defensivă a lăsat de dorit. Asta pentru că a riscat mai mult decât trebuia. Nimic în neregulă cu asta. Din contră, e bine să ai curaj.

Primul gol a venit de lângă Eriksen, care a întârziat să-l închidă pe Foden. Al treailea gol a venit pe contraatac. Danezul a strâns din nou târziu la McTominay, Sancho nu i-a oferit sprijin lui Malacia, de unde a venit centrarea către Haaland.

Golul patru a venit în urma unei decizii proaste a lui Antony, care în locul unei pase simple către Bruno, a pornit un alt contraatac a lui City. Dalot e prea avansat, Malacia izolat și Foden face 4-0. Golul 5, se petrece după ce Gomez vine la invăluire, Antony și Rashford doar se uită la el și Haaland (apropo, cât de frumos de descotorosește din marcajul lui Martinez) face 5-1.

Unde a greșit Ten Hag? Nu prin faptul că a jucat mai ofensiv, ci în faptul că s-a încăpățânat să creadă în metodele Ajax și că acestea ar funcționa împotriva lui City. Erik nu cunoaște campionatul încă și acesta e dezavantajul său cel mai mare. Probabil din acest motiv Solskjaer a avut succes în partidele contra lui City, pentru că știa liga mai bine decât o știe Ten Hag acum.

Ten Hag însă a primit o lecție și sunt 100% că va învăța din acest lucru, la fel cum a făcut după partidele cu Brighton și Brentford. ”Le respect pe City și Liverpool, dar orice era are un sfârșit”, spunea Ten Hag după numirea ca manager la Manchester United.

Și Ten Hag le va detrona pe cele două, la fel cum Ferguson a promis că o va da jos pe Liverpool de unde s-a cocoțat. Puneți-vă centurile de siguranță, căci va fi un drum cu gropi, dar merită pentru rezultatul final. Vă promit. A, și să nu uit! Fiți alături de manager!!! Doar clubul e mai presus decât managerul. Niciun jucător nu e mai important decât omul de pe bancă.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *