20, Mar 2023
Două minute de nebunie o trimit Manchester United pe Wembley

Manchester United merge din nou pe Wembley, pentru semifinalele Cupei Angliei. Norocul ”diavolilor” s-a întors. După o evoluție modestă, ca să fim îngăduitori, United merge la Londra din nou după două minute de nebunie pe Old Trafford.

Timp de 70 de minute, Fulham a făcut legea în sfertul de finală. Trupa lui Marco Silva n-a avut niciun fel de trac în fața ”diavolilor” și a condus, nu doar ostilitățile, ci și pe tabela de marcaj.

Mai mult decât atât, De Gea a ținut-o în joc pe United într-un meci în care jocul prestat de elevii lui Ten Hag a fost slab.

Două minute de nebunie

Dar apoi, două minute de nebunie au schimbat soarta meciului și poate a sezonului. Un henț, trei cartonașe roșii și o reacție perfectă a lui United la aceste evenimente a balansat partida în favoarea lui Manchester United.

”Diavolii” au arătat total deconectați, de parcă ar fi jucat pentru prima dată împreună în acest sezon. Parcă? Maguire a fost titular doar pentru a patra oară în 2023 și doar pentru a doua oară a făcut pereche cu Martinez.

Scott McTominay a fost și el titular doar pentru a doua oară în 2023. Scoțianul a mai jucat doar 50 de minute cumulat, în două partide, alături de Sabitzer, care a fost la doar al treilea meci în primul 11.

Pe această listă îl mai avem și pe Jadon Sancho care a jucat doar 4 partide ca titular în 2023, două dintre ele în Europa Leage. Nu este astfel de mirare că niciunul dintre cei menționați mai sus n-a avut un meci bun, chit că Sancho a creat penalty-ul și Sabitzer a marcat golul 2.

Mai mult decât atât, de la Campionatul Mondial încoace, Manchester United a jucat 25 de partide oficiale (19v, 4e, 2î). Asta înseamnă meci în fiecare mijloc de săptămână, timp de 13 săptămâni la rând, din Decembrie până în prezent.

Rău… și bine

Ar fi nedrept totuși să socotim că rezultatul din sfertul de finală împotriva lui Fulham e doar rezultatul unui noroc chior. United a reacționat perfect după acele două minute de nebunie. S-au acordat două cartonașe roșii clare, plus un penalty despre care nici nu are rost să-l contestăm.

Toată nebunia a pornit în urma unui contraatac judecat perfect de ai noștri. De la pasa lui Antony pentru Sancho la modul în care Jadon a driblat portarul și a plasat mingea totul a mers strună.

Apoi, o dată revenită pe tabelă, United a forțat golul doi imediat după restarul meciului și a marcat foarte repede pentru a liniști spiritele. Au fost destule momente în meciuri, și în acest sezon, dar mai ales în cel precedent când aflați la adăpostul unui avantaj minim pe tabela de marcaj ne-am plafonat și am lăsat adversarul să vină peste noi. N-a fost cazul împotriva lui Fulham. Și astfel a venit golul 3, marcat de Bruno, care a închis meciul total.

În calificarea lui Manchester United în semifinalele Cupei Angliei există și o doză mare de noroc, dar trebuie să apreciem și finalul bun de meci, chiat că a venit în condițile date.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Vasi