2, Sep 2020
Van de Beek e ”diavol roșu”. Primul transfer al verii pentru Manchester United

Manchester United a realizat primul transfer al verii. ”Diavolii” s-au înțeles cu Donny van de Beek, jucătorul lui Ajax. Olandezul de 23 de ani a semnat un contract pe 5 sezoane, iar gruparea de pe Amsterdam Arena a primit în schimbul său 43 de milioane de euro.

Mijlocașul olandez e unul dintre fotbaliștii la modă, mai ales după prestațile din ultimele două sezoane din tricoul lui Ajax. În Champions League 2018-2019 a ajuns cu gruparea olandeză până în semifinalele competiției, fiind eliminat de Tottenham, după un gol în prelungirile partidei.

În acest sezon european, Donny van de Beek s-a oprit în grupele Champions League după un meci nebun, 4-4, împotriva lui Chelsea. Ajunsă în Europa League, Ajax a fost eliminată de Getafe.

Donny van de Beek este ultimul produs de export al lui Ajax, dar probabil fotbalistul cel mai complet dintre toți cei care au părăsit Amsterdam Arena în ultima vreme. Mauricio Pochettino, fostul antrenor al lui Tottenham e un mare admirator al său. ”Ajax are fotbaliști fantastici: De Ligt, Zyiech, Neres, dar cel care face lucrurile să meargă este De Beek. El este motorul echipei, cheia jocului spectaculos”, spunea antrenorul argentinian, înainte de jocul din semifinalele Champions League.

Van de Beek e ”diavol roșu

Dar, cine e van de Beek? Donny s-a născut în Nijkerkerveen, la 50 de kilometri de Amsterdam. Până la 5 ani a fost mai interesat de cățăratul în copaci, decât de fotbal. Apoi, tatăl său l-a dus la un meci de-al lui Ajax și povestea de dragoste a început.

Născut în 1997, în 2008 a ajuns la academia lui Ajax, iar în 2015 a debutat la echipa mare, împotriva lui Celtic, în Europa League. Primul gol pentru Ajax l-a marcat chiar împotriva noului său antrenor. Ajax – Molde s-a terminat 1-1 și De Beek a marcat golul olandezilor.

Manchester United l-a observat repede, iar Donny a fost monitorizat de ”diavoli” încă din 2015, precum scria Daily Mail, la vremea respectivă.

Piesa lipsă, trio de vis

Ca stil de joc, Donny van de Beek este un mijlocaș box-to-box, cum spun englezii, adică un fotbalist care acoperă toate posturile în linia de mijloc. Chiar și așa, cel mai bine se simte ca și mijlocaș ofensiv, în spatele vârfului, astfel că nu este de mirare că a marcat 28 de goluri în 91 de partide.

Foto: skysports.com

Campion al Olandei în 2018-2019, Donny este un fotbalist foarte eficient fără minge, dar mai ales cu ea la picior. Un jucător inteligent, cu un apetit ridicat la finalizare, van de Beek completează o linie de mijloc de vis a ”diavolilor roșii”, alături de Pogba și Fernandes.

Fotbalistul de 23 de ani va aduce un plus imens la construcție, căci principala sa calitate este cea de pasator. Inteligent, Donny găsește mereu spațiul gol între fundași și între liniile adverse astfel că se va potrivi de minune alături de Pogba și Bruno.

Curtat de Tottenham sau Real Madrid, presa din Anglia scrie că Van de Beek a fost convins să vină la Manchester United după o discuție telefonică cu Ole Gunnar Solskjaer, care i-a explicat viziunea sa despre jocul echipei și rolul pe care el îl va avea în perfecționarea acestuia.

👍 Donny van de Beek va purta tricoul cu numărul 34 ca tribut pentru prietenul său, Abdelhak ‘Appie’ Nouri

Abdelhak ‘Appie’ Nouri a căzut pe teren în timpul unui meci amical al lui Ajax și a stat în comă 3 ani. Miraculos, acesta și-a revenit iar acum face recuperare acasă, conform metro.co.uk.

Bine ai venit, Donny și GGMU

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.


  • 3
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Van de Beek e ”diavol roșu”. Primul transfer al verii pentru Manchester United

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *