31, May 2023
Discursul regelui

Manchester United a bătut-o pentru a treia oară în acest sezon pe Fulham, scor 2-1. La fel ca în Cupa Angliei, ”diavolii” au avut nevoie și de șansă pentru a se impune. Dar nu scorul final sau evoluția elevilor lui Ten Hag ne-au atras atenția după ultimul meci al sezonului pe Old Trafford, ci altceva. E discursul regelui.

O dată ce fluierul final a consfințit victoria lui Manchester United prin golurile lui Sancho și Bruno, Erik Ten Hag a ținut un discurs motivator, care a făcut Old Trafford să erupă. Am postat și pe pagina noastră de facebook. Dacă nu l-ați văzut, dați un ochi acolo.

Fulham a deschis scorul prin Tete, apoi De Gea a stopat avântul londonezilor parând lovitura de la 11m a lui Mitrovic. Jocul s-a basculat și ”diavolii” au pus stăpânire pe meci. Sancho a egalat până la pauză. Fred a mai dat o pasă decisivă pentru reușita lui Bruno. Ce execuție de clasă a brazilianului pentru a-l lăsa pe portughez singur cu portarul advers! S-a terminat 2-1 și United a reușit a 27-a victorie pe teren propriu în sezonul 2022-2023.

”Aș vrea să le mulțumesc jucătorilor. Cred că au avut un sezon bun. Mulțumesc staff-ului de la club și nu în ultimul rând, vă mulțumesc vouă, pentru contribuția voastră, pentru sprijinul necondiționat pe care ni l-ați arătat”, a început Ten Hag, înconjurat de jucători.

Stadionul a erupt. Fanii au simțit conexiunea, au simțit căldura emanată de managerul echipei. Și, în primul rând, au înțeles mesajul transmis de Ten Hag.

A fost incredibil. Vă mulțumesc. Dar, mai este un meci de jucat. Acești jucători, sunt sigur, vor da totul pentru a o bate pe Manchester City. Avem o șansă foarte bună să readucem trofeul pe Old Trafford”, și-a încheiat Ten Hag scurta prelegere.

Fanii s-au aprins imediat și au început să scandeze: ”United, United, United”. ”Diavolii” din tribune au simțit încrederea din vocea lui Ten Hag, șarmul său.

Practic, Erik a lucrat la moralul jucătorilor, dar mai ales al fanilor. United pornește cu a doua șansă, evident, prin prisma formei în care se află Manchester City.

Managerul lui United știe că singura șansa ca ”diavolii” săi să câștige este ca aceștia să fie încrezători în forțele lor. Dar, managerul olandez contează cel mai mult pe susținerea fanilor. Practic, meciul începe cu 1-0 pentru United în tribune. Iar Ten Hag a ținut să puncteze acest lucru în fața jucătorilor pentru a le da încredere. Acesta speră ca avantajul din tribune să se simtă pe teren și să le dea elevilor lui un al 12-lea jucător care să facă diferența nu doar în tribune, dar și pe tabelă.

S-a simțit la fel de puternic ca discursul regelui care-și cheamă oastea la luptă știind că adversarul e mai puternic. Dar cuvintele alese perfect și rostite cu atât încredere au motivat oștenii atât de bine încât aceștia își vor urma regele cu o încredere oarbă. Finala Cupei Angliei s-ar putea câștiga în tribune, deși pe teren se vor afla fotbaliști de sute de milioane.

Erik Ten Hag a vrut să se asigure că din acest punct de vedere Manchester United pornește finala cu un avantaj. Hai United.

Manchester United – Manchester City, finala Cupei Angliei, se joacă sâmbătă de la ora 17:00 și se va transmite în direct pe ProArena, Sport.ro și Voyo.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Vasi