17, Oct 2018
”Diavolii” viitorului – Să cunoaștem generația care trebuie să reclădească faima lui United! Mașina de goluri

Retragerea lui Sir Alex Ferguson a pus Manchester United într-o poziție mai proastă decât se aștepta chiar și cel mai pesimist dintre fanii ”diavolilor”. S-au scurs deja 5 ani și între cele mai bune performanțe ale ”diavolilor roșii” se numără câștigarea Europa League și a Cupei Angliei. Mult mai puțin față de ce erau obișnuiți fanii, pe vremea lui Ferguson.

Așadar, United traversează o reconstrucție anevoioasă. Oricât de mulți bani s-ar investi în echipă, fără doar și poate, viitorul clubului este legat de tineri. Și dacă cineva îndrăznește să mă contrazică, să se gândească la următoarele nume: Di Maria, Falcao, Pogba, Lukaku, Ibrahimovic etc.

”Diavolii” viitorului – Next generation

Știm cu toții că Manchester United are o adevărată moștenire din acest punct de vedere. S-au adunat deja peste 25 de ani de când în prima echipă a jucat, meci de meci, măcar unul dintre tinerii promovați de la academie.

Astfel, ne-am gândit să vă prezentăm ”diavolii” viitorului – next generation – copiii care trebuie să reclădească faima lui Manchester United.

Cel mai talentat jucător de la Class of 92 încoace

Nici nu puteam începe acest demers cu un alt jucător. Antrenorii care l-au pregătit la tineret au ajuns la un numitor comun: ”El e cel mai talentat jucător care a trecut prin academie de la celebra generație – Class of 92 – încoace”.

Uitați de Pogba, Rashford sau Ravel Morrison. Mason Greenwood este jucătorul care i-a impresionat cel mai mult pe toți tehnicienii de la juniori. E enervant de tânăr, atât de tânăr încât fotografii clubului nu au voie să-i facă poze singur, ci doar alături de alți jucători. Talentul său e fără echivoc, drept dovadă Manchester United a avut grijă maximă de jucător și de îndată ce a împlinit 17 ani i-a și oferit un contract de jucător profesionist.

Evoluțiile de la echipa U18 l-a adus chiar și în atenția lui Mourinho, care i-a oferit șansa, la doar 16 ani, în vară, să participe la turneul american, alături de prima echipă. Noua perlă a ”diavolilor” a bifat două apariții, împotriva celor de la Club America și San Jose Earthquakes.

Ce-l face special?

În primul rând, Mason Greenwood e un marcator, un killer în fața porții. Deși eligibil pentru echipa U16, puștiul minune a dat 17 goluri în 17 partide, în sezonul trecut, pentru echipa U18, care a jucat finala campionatului.

În mai 2018, Man United U19 a câștigat finala IGCT, una dintre cele mai prestigioase competiții internaționale la nivel de juniori. Greenwood a marcat golul victoriei, 1-0, în fața lui Real Madrid și a fost numit jucătorul turneului, deși a fost cel mai tânăr jucător de pe teren.

Mai mult decât atât, Mason are o tehnică ieșită din comun pentru vârsta lui și deține un avantaj pe care nu mulți fotbaliști de top îl au – lovește mingea la fel de bine cu ambele picioare. De asemenea, are o statură impresionantă dar și o stăpânire de sine ieșite din comun pentru vârsta sa.

Greenwood e atacant pur sânge, dar calitățile sale l-au ajutat să se descurce de minune și ca număr 10, dar și ca executant de faze fixe.

Clayton Blackmore spune despre el: ”Mason este singurul jucător pe care l-am văzut la noi în academie care bate penaltiurile și loviturile libere cu piciorul greșit”.

Familie de sportivi

Greenwood s-a născut în Wibsey, undeva în sud-vestul orașului Bradford, și s-a făcut pentru prima dată cunoscut la vârsta de 4 ani, când a câștigat un concurs de modelling. A primit un voucher de cumpărături de 50 de lire. 🙂 Presa n-a aflat încă pe ce a cheltuit banii. 🙂

Mason nu e singurul sportive din familie. Sora sa, Ashton, este atletă și studiază psihologia la Universitatea din Manchester.

Rămâne de văzut dacă Mason Greenwood se va impune la prima echipă sau dacă o va lua pe urmele altor talente care n-au confirmat, precum James Wilson, Federico Macheda sau Adnan Januzaj.

Un lucru e cert, el e noul puști minune de la Manchester United și unul dintre jucătorii de care fanii își leagă speranțele pentru viitor.

  • 7
  • De Romania MUSC