31, Oct 2018
”Diavolii” viitorului – 2 – Să facem cunoștință cu ”The magic touch”, unul dintre cei din generația care trebuie să reclădească faima lui United

”Substitution for Manchester United. Ladies and gentlemen, please stand up for No. 10, Wayne Rooney. He is replaced by the 16th years of age, Angel Gomes”, anunță crainicul, iar stadionul erupe. Avea să fie ultima apariție a legendarului atacant al lui Man United, a fotbalistului care ne-a făcut pe toți să lăcrimăm de bucurie și care a devenit golgheterul all-time al echipei.

Noi, toți fanii ”diavolilor roșii” sperăm ca acest moment să aibă o dublă însemnătate, să reprezinte trecutul și viitorul lui Manchester United, pentru că pe teren a intrat primul fotbalist născut în acest mileniu care a debutat în Premier League și cel mai tânăr jucător care a intrat pe Old Trafford de la ”marele Duncan” încoace.

Așa cum am promis, continuăm să vă prezentăm jucătorii de viitor ai lui Manchester United, cei care trebuie să reclădească faima celui mai frumos club de pe planetă.

Astăzi facem cunoștință cu Angel Gomes, un fotbalist cu un profil total diferit față de cel al lui Greenwood.

Citiți și…

 

Dacă Mason, despre care puteți citi în materialul de mai sus, este o adevărată mașină de goluri, Angel Gomes este cel care livrează. Noi l-am poreclit ”The magic touch”. Fotbalistul de doar 18 ani are o tehnică foarte bună, iar antrenorii de la academie îl laudă pentru calmul de care dă dovadă pe teren, pentru faptul că este un lider înnăscut, dar mai ales pentru viziunea pe care o arată atunci când pasează.

Astfel, nu a trecut mult pâna la a fi numit ”noul Scholes”, sau chiar ”noul Messi”, mai ales că Barcelona și-a arătat interesul asupra achiziționării lui. ”Vede jocul mai repede decât o face oricine altcineva de pe teren”, îl descrie Danny Webber, legenda lui Man United.

Alături de idolul său, Nani, și de Cristiano Ronaldo. Foto: theguardian.co.uk

Are Manchester în sânge

Gomes s-a născut în Londra, fiind fiu de fotbalist. Tatăl său a jucat însă la un nivel slab în fotbalul englez, astfel că de la 3 ani, Angel s-a mutat in Salford. Acolo a crescut și a îmbrățișat religia lui Manchester United, unde a ajuns de la vârsta de 6 ani.

Puștiul minune era atât de bun încât la doar 14 ani juca deja pentru echipa U18 a clubului, adică cu puști cu 2-3 ani, unii chiar cu 4, mai în vârstă decât el. 2017 a fost un an cu totul special pentru Angel Gomez. Acesta a debutat în Premier League, dar a și devenit campion mondial cu selecționata U17 a Angliei.

Profil pe teren – The magic touch

Vărul lui Luis Nani, Angel Gomes este ceea ce pasionații de fotbal numesc în zilele noastre un attacking midfielder, un mijlocaș ofensiv, pe înțelesul tuturor. În această poziție își poate pune cel mai bine în joc calitățile, fiind un fin dribleur și un remarcabil pasator. Deși foarte mic de înălțime, doar 1.65m, acesta compensează printr-o viziune extraordinară a jocului și o deplasare uimitoare în teren.

Jocul său este despre interpretarea și folosirea spațiului liber de pe teren. Este un fotbalist pe care adversarii îl descriu ca fiind ”a terror between the lines”. Acesta se situează de foarte multe ori între linii și cere mingea chiar și pe spații mici și înguste, găsind cu o precizie remarcabilă culoare de pasare către atacanți.

Angel Gomes este un fotbalist căruia îi place să aibă mingea la picior, pentru că are imaginația, tehnica și abilitățile necesare pentru a crea faze memorabile.

Convinși de calitățile sale, șefii lui United i-au oferit primul contract de profesionist în decembrie 2017 și tot la finele acelui an a devenit cel mai tânăr jucător care a primit ”Jimmy Murphy Youth Team Player of the Year”. Rămâne de văzut însă dacă Angel Gomes va deveni și una dintre legendele lui Manchester United sau se va stinge precum mulți predecesori de-ai săi au făcut. Chiar și așa, este un fotbalist de urmărit în anii care urmează.

  • 6
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “”Diavolii” viitorului – 2 – Să facem cunoștință cu ”The magic touch”, unul dintre cei din generația care trebuie să reclădească faima lui United

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *