11, Dec 2017
Diavolii înfrânți în Manchester Derby: Soldați fără general

Manchester Derby. Meciul în care singura opțiune posibilă pentru a continua lupta din Premier League era victoria. O partidă cu miza cât un sezon întreg nu avea cum să fie altfel decât intensă și abia așteptam formulele de start pentru a întrezări prin perdeaua de fum a lui Mourinho intențiile sale.

Martial, Rashford și Lukaku toți titulari? N-avea cum să fie rău, nu? Să jucăm iar la 0-0 sigur nu avea să se întâmple.

Fără Pogba însă, suspendat pentru cartonașul roșu încasat cu Arsenal, United a jucat un 6-0-4 cu pressing sus, mai timid însă decât cel din partida cu Tunarii, când efortul s-a dovedit decisiv. Herrera și Matic au ocupat poziții aproape în linie cu fundașii centrali, având strict instrucțiuni de blocare a lui Silva și De Bruyne. Vecinii și-au țesut însă pasele și au controlat autoritar tot jocul pentru că soldații lui Mourinho n-au avut generalul care să facă tranziția dintre compartimente.

Singura echipă comparabilă ca valoare cu vecinii din Manchester, pe care am întâlnit-o în acest sezon, a fost Real Madrid. Extrem de buni cu mingea, parcă mereu cu un pas înainte la fiecare atingere, aproape impecabili fără balon, nu conduc Premier League atât de autoritar din întâmplare. A fost un meci intens, fără timidități, decis pe greșeli de apărare de ambele părți, deși City a condus la toate statisticile posibile, ocaziile au fost apropiate ca număr (5 vs 7).

Manchester United vs Manchester City 1-2: rezumat video

Ce dileme ne rămân după înfrângerea din Manchester Derby?

  1. Avem o problemă cu Lukaku: a înscris doar o dată în ultimele nouă etape de campionat. Belgianul muncește enorm, dar avem nevoie de goluri de la vârful nostru, nu doar să creeze spații pentru ceilalți. Habar n-am care ar putea fi soluția.
  2. Vom avea în continuare o problemă cu motivarea. Campionatul e pierdut, însă în doar câteva runde ecuația accederii directe în grupele UCL poate deveni complicată. E nevoie să legăm imediat victorii. Jucăm primul derby, cu Spurs, abia pe 31 ianuarie, așa că avem multe puncte de acumulat până atunci (poate chiar toate!).
  3. Cum facem să-i băgăm mințile în cap lui Pogba? E clar că fără el tranziționăm extrem de greu mingea dinspre apărare spre atac și că Pogba e cheia, dar cum procedăm să-l facem să se concentreze la echipă mai presus de propriile reușite sau imagine?
  4. Până la acest meci eram convins că n-avem niciun dezechilibru în lot. Acum însă văd că Mkhitaryan și Mata, singurii noștri creatori apar din ce în ce mai rar în primul 11 și asta se simte în fața unor adversari puternici, pe care nu-i răpui doar cu efort și cu exploziile lui Rashford și Martial.
  5. Ce manager i-ar putea urma lui Mourinho la United cu vreo șansă de a lua titlul? Portughezul e la jumătatea mandatului (sunt convins că nu rămâne peste cei 3 ani obișnuiți în cariera sa), iar statistica arată că al doilea sezon e cel mai bun în campionat pentru el. Sezonul de campionat tocmai a fost compromis, așa că mă uit pe piața globală și nu văd niciun nume care să poată fi primit cu brațele deschise pe Old Trafford și să aibă și șanse de a recâștiga trofeul Premier League pentru Diavoli.

Luni e tragerea la sorți a primului tur eliminatoriu din primăvara Ligii Campionilor. Acolo vom afla, practic, ce-i de făcut în continuare. Orice va fi de acum încolo însă…

Glory, Glory Man United!

Sursa foto: PremierLeague.com

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact. 

  • 2
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Diavolii înfrânți în Manchester Derby: Soldați fără general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *