8, Dec 2019
Diavoli în Rai. Manchester Derby: City – United 1-2

După o victorie la limită, dar muncită, contra lui Tottenham, United a traversat orașul pentru a se impune în fața campioanei en-titre, City. Ceea ce demonstrează că, deși a avut numai 28%! posesie, United se descurcă mult mai bine în fața echipelor care emit pretenții.

Îndrăznesc să spun că mulți ne opriserăm doar la a dori, fără a crede că vom fi capabili să marcăm două goluri în șase minute și să batem pe Tottenham și Man City în decurs de 4 zile! Întrucât un rezultat de egalitate nu ar fi schimbat prea mult situația, lipsa de orgoliu arătată în ultimele întâlniri directe au fost factorul principal în obținerea unui rezultat. Unul meritat, smuls cu îndârjire și voință. Așa da!

Dacă Rashford a fost săgeata principală de care, declara Mourinho, s-a temut însuși Tottenham, nu asta au pretins și rivalii din oraș. Într-un interval de 15 meciuri disputate de la jumătatea lunii octombrie și până acum, englezul a marcat 15 goluri în toate competițiile. În 16 meciuri în Premier League a punctat de zece ori, la egalitate cu cifrele din sezonul trecut, însă, atunci având nevoie de 17 meciuri în plus!

Dacă am crede că totul a fost spălat datorită acestui meci, ar trebuie să închidem televizorul și să ne cerem scuze. Se spune că cine obține lovitura de pedeapsă nu ar trebui să încerce s-o și execute. Fals, în cazul lui Marcus. A punctat după ce tot el obținuse și cu o etapă în urmă.

După golul primit, văzând că United nu are frica în ghete, City nu s-a dezmeticit prea mult nici până la reușita lui Martial. Francezul a înscris cu piciorul său de sprijin, nu de bază, cu un șut la colțul scurt. Avea să fie ultima fază de-a dreptul importantă din contul diavolilor, care au creeat un labirit între poarta lui De Gea și jumătatea adversă.

În ideea că și-au propus câștigarea campionatului și în acest sezon, City s-a trezit abia pe final, când Otamendi a înscris. Prea târziu însă. Poate s-ar fi schimbat lucrurile dacă, în minutul 45, hențul lui Fred din careu ar fi fost semnalat. Nu a fost, așadar am scăpat cu fața curată, dar cu mâinile murdare. Cu alte cuvinte, United își merită victoria și, după o perioadă în care a gâfâit, poate trage aer în piept și respira ușurată.

Mai mult decât atât, Solskjaer realizează o performanță uriașă și-i bate pe Mourinho și Pep în decurs de 4 zile.

În urma victorilor cu Tottenham și City, Manchester United urcă pe locul 5, la 5 puncte distanță de Chelsea, care e ultima în Top 4.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *