28, Apr 2023
Diavoli acasă, mielușei în deplasare

Erik Ten Hag a reușit să facă din Old Trafford o fortăreață. De pe ”Teatrul Viselor” au plecat cu coada între picioare City, Liverpool sau Arsenal. Însă, elevii lui Ten Hag sunt diavoli acasă și mielușei în deplasare.

Motivul pentru care sezonul lui Manchester United a fost unul inconstant este din cauza meciurilor din deplasare. ”Diavolii” au câștigat un singur meci ”afară” împotriva echipelor din Top 10. Golul lui Garnacho din ultimul minut de joc a adus victoria pe terenul lui Fulham.

Cu excepția partidei de pe Emirates, United a pierdut fără drept de apel pe terenurile lui City, Newcastle, Brentford, Aston Villa sau Liverpool. Ultimul rezultat dezamăgitor a fost aseară, împotriva lui Spurs. La care mai putem adăuga și eșecul cu Sevilla din Europa League. De menționat, că ne deplasăm pe ”Amex Stadium” pentru partida cu Brighton în câteva zile.

Pe Tottenham Stadium, United a făcut o primă repriză perfectă și a intrat la cabine cu 2-0 după reușitele lui Sancho și Rashford. Fără doar și poate, scorul putea fi și mai sever în favoarea ”diavolilor”, dar…

Care sunt motivele pentru care ”diavolii” se poticnesc când sunt în avantaj? Au fost câteva meciuri în care în avantaj fiind, United a aruncat pe geam tot ceea ce făcuse atât de bine înainte. Ne vin în minte partidele cu Arsenal, Crystal Palace, Barcelona sau Sevilla.

Se poate spune că ”diavolii” au rămas fără energie. S-a putut observa în ultimele partide că în repriza secundă a meciurilor United a încetinit ritmul de joc și a cedat posesia. La fel s-a întâmplat și pe Tottenham Stadium. Gazdele au pus stăpânire pe centrul terenului, au dominat și au revenit în joc marcând de două ori.

Numărul mare de meciuri, accidentările și lotul subțire sunt un un factor al degringoladei lui Manchester United în finalurile de meci.

Dar, de ce nu mai înscriu ”diavolii” încă o dată? United a avut 2-0 împotriva Sevilliei și a lui Tottenham cu destule șanse de a închide meciul cu încă un gol. Lui Ten Hag îi lipsește un vârf care să facă pasul înainte atunci când trebuie.

Manchester United s-a bazat din greu pe Marcus Rashford în acest sezon. Când mancunianul n-a prins o zi bună, United s-a chinuit. Rashford are 29 de goluri în acest sezon. Un singur alt jucător a atins cifra 10 goluri marcate, Bruno Fernandes. Acest lucru este evidențiat și de situația din clasament. Manchester United este doar pe locul 8 într-un clasament al golurilor marcate, 48 în acest sezon de Premier League.

Trei partide a câștigat Manchester United în deplasare la mai mult de un gol. De două ori împotriva lui Nottingham Forest și o dată împotriva lui Sheriff. Dacă pe teren propriu jucătorii sunt purtați de energia publicului, în deplasare este nevoie de o minte limpede și de jucători care să fie eficienți în fața porții.

Revenind la ultimele săptămâni, un alt aspect important este că United a început să primească goluri atunci când de pe teren a ieșit Antony. Brazilianul are un aport important și la faza defensivă, dar tocmai calitățile sale ofensive îi țin pe adversari departe de poarta lui United. O dată schimbat Antony, adversara lui United speculează lipsa de zvâc a înlocuitorului acestuia și prinde mai mult curaj.

De asemenea, faptul că Eriksen a revenit recent după accidentare, la fel ca Martial, are un aport decisiv în nivelul de fitness al trupei lui Ten Hag, olandezul fiind nevoit să schimbe mai des, iar subțirimea lotului își spune cuvântul.

Pentru Manchester United urmează o perioadă importantă. ”Diavolii” luptă pentru un loc în Top 4. Aceștia sunt la doar două puncte în spatele lui Newcastle, care e pe locul 3 și la 6 puncte peste Tottenham și Aston Villa, față de care are două meciuri mai puțin jucate.

12 puncte din următoarele 7 partide ar trebui să-i fie de ajuns lui Manchester United pentru un loc în Top 4. ”Diavolii” mai au partide pe teren propriu împotriva lui Aston Villa, Wolves, Chelsea și Fulham. În deplasare Bruno & Co vor ai juca pe terenul lui Brighton, West Ham și Bournemouth.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Vasi