3, Jan 2019
Diavoli 4×4. Solskjaer câștigă primul meci complicat pe banca lui United și îl egalează pe Sir Matt Busby

Manchester United a trecut cu bine de primul meci din 2019. ”Diavolii” au învins Newcastle, cu 2-0, după golurile marcate de Lukaku și Rashford și reușesc să mențină poarta intactă doar pentru a treia oară în acest sezon de Premier League.

Newcastle pierduse doar de trei ori în ultimele 10 partide, astfel că pentru ”diavoli” se anunța primul meci mai complicat sub comanda lui Solskjaer. Mai mult decât atât, pe banca ”coțofenelor” se află un antrenor cu experiență mai mare și mult mai titrat.

Newcastle s-a predat greu

În plus, s-a dus euforia primelor partide, iar adversarii încep deja să studieze și să descifreze jocul echipei, astfel că Ole trebuie să inventeze ceva nou de la un meci la altul. Drept dovadă, în primele 45 de minute, United a dominat posesia, dar nu și-a mai creat atât de multe ocazii de gol precum în meciurile precedente.

Ba chiar mai mult, ”diavolii” au tremurat destul de serios în câteva momentele ale jocului când Atsu a creat panică în careul lui De Gea. Portarul spaniol s-a descurcat însă de minune când a fost pus la încercare, astfel că la pauză s-a intrat cu 0-0. Asta, și pentru că Rashford n-a mai fost la fel de inspirat, iar Pogba a apărut de mai puține ori la finalizare, fiind foarte bine anihilat de defensiva lui Benitez.

Fără victorie în ultimele 3 meciuri de pe teren propriu, Newcastle a jucat curajos și în partea secundă și n-a fost deloc departe să obțină măcar un punct în fața lui United. Însă, Solskjaer a schimbat inspirat. Antrenorul norvegian a optat pentru Mata în locul lui Lingard, în formula de start. Adică a căpătat experiență și mai multă tehnicitate la mijloc și inteligență în joc, dar a pierdut din entuziasm și viteza de deplasare.

Sursă foto: skysports.com

Mai mult decât atât, Valencia a intrat în banda dreaptă, dar Antonio nu mai e fotbalistul care ara necontenit tușa timp de 90 de minute. Astfel, majoritatea fazelor de atac s-au desfășurat în banda stângă. Însă, Martial a prins și el o zi slabă, iar Shaw e cu siguranță capabil de mai mult.

Astfel, Solskjaer a schimbat inspirat. Mata și Martial au ieșit și au intrat pe teren Sanchez și Lukaku. Belgianul a avut nevoie de o atingere și a spart gheața. Rashford a tras tare din lovitură liberă, Dubravka scapă mingea în față și Romelu deschide scorul.

Chiar și așa, Newcastle nu s-a predat și a forțat egalarea. Care n-a mai venit, pentru că Rashford a făcut 2-0 după un contraatac pe care l-a început și finalizat pe axa Alexis Sanchez – Lukaku.

2-0 și United obține al patrulea succes la rând sub comanda lui Solskjaer și profită astfel și de pasul greșit al lui Chelsea, doar 0-0, împotriva lui Southampton. ”Diavolii” acumulează 38 de puncte și se află la doar 6 lungimi distanță de londonezi, în lupta pentru locul 4.

Ce ne-a plăcut…

…că am reușit în sfârșit să nu primim gol. Newcastle e doar a treia echipă în Premier League care nu ne înscrie în acest sezon, după Burnley și Crystal Palace. La zestre mai putem adăuga Young Boys și Valencia, în Champions League. Așadar, doar 5 ”clean sheet” pe durata întregului sezon, în 28 de partide.

… Rashford. Știm, pare plictisitor, dar puștiul a fost din nou cel mai activ jucător de pe teren, cel mai conectat la meci, cel mai dornic. A creat golul lui Lukaku și apoi a închis meciul dând dovadă de o stăpânire de sine dată de încrederea cu care joacă de la venirea lui Solskjaer.

Ce nu ne-a plăcut…

… faptul că Valencia nu urcă mai mult în banda dreaptă și nu creează haos în apărarea adversă. Ole trebuie să îmbunătățească asta.

Record

Ole Gunnar Solskjaer e doar al doilea om din istoria lui Manchester United care câștigă primele 4 partide oficiale ca antrenor al echipei. Singurul care a mai reușit acest lucru a fost Sir Matt Busby.

GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *