25, Feb 2019
Derby ratat! Manchester United – Liverpool 0-0

Derby? Da. Încrâncenare? Da. Atmosferă încinsă? Doar de o parte, pentru că fanii lui Liverpool au decis ca să fie gălăgioși doar la momentul de reculegere și apoi au tăcut pentru 90 de minute, presimțind parcă apatia echipei lor.

Manchester United și Liverpool au remizat fără goluri la capătul unui meci atipic, în care Solskjaer a fost nevoit să facă toate cele trei schimbări până în minutul 40 al meciului.

Primul căzut la datorie a fost Herrera, care a fost înlocuit cu Pereira. Apoi, câteva minute mai târziu a cedat și Mata. Apropo, spaniolul cred că ar trebuie să plece la finalul sezonului. Cu toată dragostea pe care i-o port, ce se joacă acum în Premier League este două viteze peste ce poate el. Din păcate.

A intrat Lingard, nerefăcut complet. A fost autorul celei mai mari ocazii de gol, după ce pasa lui Lukaku l-a găsit singur cu Allison. A ratat însă și apoi s-a accidentat. Și uite așa, după 40 de minute de joc, United a făcut toate cele trei schimbări.

Mai mult decât atât, Rashford s-a lovit și el dar a fost nevoit să stea pe teren, într-un picior. Și în condițile astea, tot Manchester United a fost echipa mai bună, mai sigură pe ea, mai confortabilă.

Liverpool a fost ca un motor care s-a învârtit în gol. Cormoranii n-au dat decât un șut pe poartă și acela de la vreo 40 de metri, fără probleme pentru David și n-au pus deloc mari probleme în ofensivă.

De cealaltă parte, Ole a creat din nou un bloc defensiv perfect, care nu s-a fisurat deloc. Rămas fără Matic înaintea partidei, l-a trimis în primul 11 pe McTomminay.

Omul meciului a fost însă Luke Shaw. Fără îndoială. Mă întreb dacă și-a adus aminte la finalul meciului să-l scoată din buzunar pe Mo Salah. Dar oare Mane a jucat? Au jucat în schimb Lindelof și Smalling foarte bine. Ultimul chiar putea da lovitura pe final, când la o centrare a trecut pe lângă o minge pe care ar fi putut-o trimite în poartă și aduce bucuria pe Old Trafford.

Și uite așa, în urma unei remize albe putem spune că am și pierdut, dar am și câștigat.

Am pierdut două puncte, pentru că am fost echipa mai bună, mai periculoasă. Păcat de condițile aparte ale jocului, căci altfel am fi câștigat. Sunt sigur de asta.

În același timp, chiar am și câștigat. Câțiva jucători. Dacă mai era nevoie, Shaw ne-a arătat de ce e în stare, McTomminay și Pereira că pot fi o soluție pe termen lung, iar Lukaku că merită să poarte tricoul diavolilor.

Urmează o deplasare la Londra să dăm piept cu Crystal Palace, iar sâmbătă jucăm pe Old Trafford împotriva lui Southampton. Sunt două meciuri pe care trebuie să le câștigăm și să revenim pe locul 4, de unde am căzut în urma victoriei lui Arsenal.

GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *