13, Dec 2020
Derby nul. United – City 0-0

Manchester United și Manchester City s-au anulat reciproc și derbiul orașului s-a terminat 0-0. Cele două formații au recuperat totuși un punct față de Chelsea, locul 3, care a pierdut împotriva lui Everton și se află acum la două lungimi distanță de londonezi și cu un meci mai puțin jucat.

Foto: premierleague.com

Derby-ul a fost departe de așteptările fanilor. A fost un meci slab calitativ, o partidă pe care niciuna dintre formații nu și-a dorit s-o piardă. Tocmai din acest motiv, defensiva a fost preferată ofensivei.

Astfel, meciul s-a încheiat cu o singură ocazie mare de poartă și aceea în dreptul lui City. Chiar și așa, United s-a ridicat la nivelul adversarului, dar și-a creat doar jumătăți de ocazii. De ce jumătăți? Pentru că traseele au fost bune până la pasa finală. Pasă finală care ori nu a venit, ori n-a avut la cine ajunge.

Foto: premierleague.com

Lui Manchester United i-a lipsit un atacant central, un număr 9 veritabil. Fără Cavani, accidentat sau chiar Ighalo, Bruno în două rânduri, Rashford sau Pogba au ajuns în situații bune de poartă fără opțiunea unei pase simple în fața porții pentru un gol la îndemână.

Altfel, defensiva a mers brici. Singura greșeală a venit pe partea lui Shaw, dar Mahrez s-a poticnit în fața lui De Gea. De altfel, City a avut un singur șut pe poartă în primele 45 de minute și doar 3 în total. Cetățenii n-au mai stat atât de prost la acest capitol de la ultimul meci jucat pe Old Trafford.

Foto: premierleague.com

Cu acest rezultat, cele două formații se află pe locul 8, respectiv 9. United are 20 de puncte, la egalitate cu locurile 5-7, West Ham, Southampton și Everton. Cu mențiunea că ”sfinții” joacă astăzi.

Pentru Manchester United urmează o deplasare pe Bramall Lane, joi, de la ora 22. Meciul va fi transmis pe Amazon Prime. Apoi urmează un meci pe teren propriu împotriva lui Leeds, duminică de la ora 18:30.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *