9, Mar 2020
Derby după Derby, victorie după victorie. Manchester United – Manchester City 2-0

Derby după Derby, victorie după victorie. Cam așa se poate rezuma ultima săptămână pentru Manchester United. După victoria din Cupa Angliei cu Derby County, diavolii au câștigat și derby-ul orașului.

Pentru a treia oară în acest sezon, United a primit ce și-a dorit, victoria în fața lui Manchester City. Pentru că o înfrângere cu partea albastră este greu de acceptat. Aceste este unul dintre motivele pentru care diavolii au călcat terenul mai apăsat. Apoi victoria era importantă și pentru situația din clasament, care trebuie reglată după victoria lui Chelsea, în fața lui Everton.

Foto: premierleague.com

S-ar putea spune că United n-a prins-o pe City în cea mai albă zi, iar diavolii au prins-o pe cea mai bună. Dar este a treia victorie a sezonului, semn că Ole face ceva bine împotriva cetățenilor, dacă a reușit 3 victorii în 4 meciuri.

Asta a făcut ca “diavolii” să-și merite numele. Și l-au primit, pe bună dreptate! Posesia, cea care pare că nu minte niciodată pentru Pep, duminică a dat greș, iar cine nu a văzut meciul ar putea spune că este o greșeală pe tabelă. După ce vezi cifrele, 28-72, ar trebui să fie înțeleasă treaba.

Geniul lui Fernandes și zidul De Gea

Însă reușita lui Martial a dezmințit socotelile grafice, căci Bruno Fernandes a săltat mingea peste zid și l-a servit ideal când apărarea lui City nu se aștepta. Mai apoi, United a gâfâit, dar n-a cedat presiunii, ceea ce este demn de laudă!

Martial a dat gol în al treilea Manchester Derby consecutiv, ca titular.

Repriza secundă a însemnat si cele mai mari ocazii la poarta lui de Gea, care a primit șansa de a îndrepta îndoielile apărute meciul cu Everton. Un adevărat zid, căci orice minge a trecut de apărarea diavolilor a fost blocată de portarul spaniol.

McVictorie

De Gea fost salvat și de VAR atunci când Aguero a înscris, i-a refuzat golul lui Foden și a blocat la ocaziile lui Sterling si Gabriel Jesus! O minge trimisă în adâncime care nu anunța nimic, căci Fred ajunsese al doilea, a consemnat victoria cu câteva zeci de secunde înainte de fluierul final.

Ederson a aruncat-o în piciorul lui Scott McTominay, iar scoțianul, pilon de bază la mijloc lângă Matic și Fred, a trimis-o în adâncul plasei. Altminteri, United a meritat victoria încă de când a început să fie echipa care impune ritmul, jocul și implicit scorul. A fost echipa mai periculoasa atunci când a atacat și mai sigură pe forțele sale, profitând la momentele oportune și de greșelile lui Ederson, deloc în cea mai bună zi a sa!

Foto: premierleague.com

Se prea poate ca cetățenii să se fi focusat deja pe returul din Ligă, însă până acolo mai erau de trecut 3 meciuri! Cu toată garnitura la dispoziție, Pep Guardiola a transformat-o, în proprii săi ochi, pe United într-un coșmar.

2009/2010 – a fost ultima dată când Manchester United a bătut-o pe City de două ori în același sezon de Premier League

2- Solskjaer este doar al doilea antrenor care-l bate pe Guardiola de 3 ori într-un sezon, în întreaga carieră a spaniolului

3 – Martial este primul fotbalist care a reușit să dea gol în 3 Manchester Derby la rând, ca titular, de la Eric Cantona încoace

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *