16, Dec 2018
Derby doar pentru ei: Liverpool – Man United 3-1!

Manchester United a pierdut fără drept de apel derbiul cu Liverpool, scor 1-3, după o nouă prestație dezastruoasă. În timp ce marii rivali sunt în fruntea clasamentului, ”diavolii roșii” se zbat la mijlocul clasamentului.

Mourinho nu obosește să ne surprindă în acest sezon. Din păcate, în sens negativ. Portughezul a hotărât că trebuie să se apere cu 5 fundași în fața unei echipe ofensive precum Liverpool. Astfel, în primul 11 și-au făcut apariția Dalot, Darmian, Bailly, Lindelof și Young pe linia de fund, asta după ce Smalling s-a accidentat la încălzire, iar Shaw în partidele de dinainte.

Defensivă cu 8 jucători

Dacă-i mai adăugăm pe Matic, de profil mijlocaș defensiv, plus Herrera, desemnat cu atribuții exclusiv în compartimentul de apărare, rezultă că Manchester United s-a apărat cu 8 jucători din cei 11.

Mai mult decât atât, Lukaku, ca pe mai toată durata sezonului, a fost inexistent în atac. Belgianul a pierdut toate duelurile în fața lui Van Dijk, iar contribuția sa la golul lui Lingard poate fi pusă, pe jumătate, pe seama lui Allison, care a scăpat mingea din mâini.

Astfel, dintre cei 11 jucători de pe teren, doar cam 3 dintre ei merită note de trecere: De Gea (ca de obicei), Lingard și Rashford. Și poate Dalot. Portarul nostru a prins din nou o zi mare și a stopat-o pe Liverpool în câteva situații bune, dar n-a mai avut ce face la golurile lui Shaquiri, ambele deviate de defensiva sa.

Derby doar pentru Liverpool

Lingard și Rashford au fost singurii jucători care au făcut pressing. Lukaku e prea lent pentru așa ceva, iar Herrera a primit sarcini defensive și nu a părăsit de multe ori blocul de apărare. Ca urmare, Jesse a stat la pândă și a speculat greșeala lui Alisson, după o centrare destul de anemică și prost plasată a lui Lukaku.

Colac peste pupăză, prima schimbare a lui Mourinho a fost Fellaini pentru Dalot. Fundașul portughez a urcat curajos în atac la puținele noastre șarje ofensive, astfel că schimbarea sa a surprins pe toată lumea, mai puțin pe fotbaliștii lui Liverpool, care și-au continuat nestingherit dominarea la toate capitolele. Parcă doar pentru ei a fost derby, nu și pentru noi.

Mai mult decât atât, Martial, dar mai ales Mata au intrat prea târziu pe teren pentru a mai putea schimba ceva.

Mai aproape de retrogradare decât de titlu

Și uite așa, pare incredibil, dar după 17 runde, Manchester United a acumulat doar 26 de puncte. ”Diavolii” sunt la 19 puncte în spatele liderului și la 18 lungimi distanță în fața ultimei clasate. Trist, dar adevărat. Mai contează că nu mai pierdusem pe Anfield din 2013?

Pentru trupa lui Jose Mourinho urmează 3 partide din care, măcar pe hârtie, ar trebuie să luăm 9 puncte, dar cine mai bagă mâna în foc pentru asta? Până la finalul anului jucăm în deplasare la Cardiff și apoi acasă cu Huddersfield și Bournemouth.

Și, acum mai mult ca niciodată,

GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

 

 

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *