23, Nov 2022
COMENTARIU! Decizia cea mai bună!

La câteva zile după ultimul meci oficial jucat de Manchester United, Cristiano Ronaldo apare într-un interviu incendiar în care critică pe aproape toată lumea, în afară de el. Clubul, patronii, antrenorul, unii dintre colegii și toți cei care l-au criticat în ultima perioadă n-au scăpat de tirada portughezului.

Ronaldo are dreptate. Familia Glazer s-a înfruptat din fundația succesului creat de Sir Alex Ferguson și n-a investit deloc în Manchester United: ”Am găsit aceiași bucătari, aceeași sală de forță și aceleași terenuri la Carrington”, spunea Ronaldo, care mai adăuga că patronilor americani nu le pasă de United.

Ce nu a spus Ronaldo este că transferul său din vara anului 2021 este este tocmai un simptom al modului în care familia Glazer a condus Manchester United din 2013 încoace. Cu o conducere focusată pe fotbal și nu pe marketing, transferul lui Cristiano Ronaldo din urmă cu aproape 18 luni nu s-ar fi întâmplat.

Cuvintele starului portughez n-au picat bine în birourile de pe Old Trafford. United a luat măsuri imediat și l-a suspendat pe Cristiano. Apoi, ieri, pe 22 noiembrie, a anunțat că a ajuns la un acord pentru încheierea contractului lui Ronaldo. Acest lucru demonstrează că clubul e în sfârșit pe drumul cel bun.

🐐🐐🐐GOAT🐐🐐🐐

Cristiano Ronaldo e cel mai mare golgheter care a jucat pentru Manchester United. Fără îndoială! Calitățile sale sunt incontestabile, iar sezoanele 2007-2009 au fost absolut senzaționale în tricoul ”diavolilor”. Au urmat alți 9 ani magnifici la Madrid, unde a câștigat tot ce se putea.

Recordurile pe care starul portughez le-a stabilit vor rămâne în picioare pentru multă vreme. Atât de bun a fost.

Viva Ronaldooooo…

DECIZIA CEA MAI BUNĂ!

Clubul, în schimb, a luat decizia cea mai bună. Cristiano Ronaldo reprezintă trecutul ”diavolilor”. Viitorul e în mâinile lui Rashford, Garnacho sau Ten Hag. Iar portughezul are nevoie de o nouă aventură, de un loc unde să se simtă mai bine și să primească ceea ce dorește.

Manchester United a făcut destule greșeli în trecut când ”player power” a câștigat în fața antrenorilor. Mourinho, Van Gaal, Rangnick sau Solskjaer au plătit din cauza asta. Clubul a plătit din cazua asta. Dar cel mai mult au suferit fanii.

Decizia de ieri demonstrează că, în sfârșit, clubul e pe drumul cel bun. Manchester United pare că îl susține pe Ten Hag. Dacă aventura antrenorului olandez va fi una de succes sau nu, rămâne de văzut. Clubul pare însă că îi dă ustensilele pe care acesta le dorește pentru a-și face treaba. Nu așa face un club adevărat? Îi va fi greu lui Erik, dacă nu imposibil, să-l depășească pe Ronaldo în simpatia fanilor United, chiar dacă reputația portughezului e știribtă de modul în care a plecat de pe Old Trafford.

E păcat că Ronaldo nu s-a despărțit de fanii lui Manchester United așa cum ar fi meritat, cu un gol și cu stadionul plin care să cânte ”Viva Ronaldoooo”, cum s-a întâmplat de atâtea ori.

Portughezul a decis să iasă pe ușa din dos, aruncând cuvinte dure împotriva tuturor celor care i s-a părut lui că au ceva cu el. De fapt, a fost un interviu despre el. Nu vă lăsați păcăliți că a făcut asta pentru a-i demasca pe cei din familia Glazer. Ronaldo a făcut asta pentru el.

Dar să ștergem cu buretele ultimele 6 luni. Să ni-l amintim pe Ronaldo cel între 2003 și 2009 care băga spaima în orice adversar din Premier League. Să ni-l amintim pentru golurile fabuloase cu Portsmouth și FC Porto, pentru reușita din meciul cu Arsenal și de ce nu pentru cea de la Moscova. Să ne amintim reușitele împotriva lui Atalanta sau Villareal din 2021 în Champions League și de ce nu cele împotriva lui Tottenham, din același sezon. Acesta e adevăratul Ronaldo în tricoul lui Manchester United.

La revedere, Cristiano și mult succes în orice ai face în viitor. Old Trafford te va aștepta cu brațele deschise oricând vei vrea să-l vizitezi. Dacă nu mă crezi, întreabă-l pe Roy Keane, care a plecat și el pe ușa din dos, tot din cauza unor cuvinte grele într-un interviu.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *