22, Sep 2019
Curtea școlii! West Ham – Man United 2-0

Vă mai aduceți aminte de fotbalul jucat în curtea școlii, cum ne adunam ad-hoc, stabileam care unde joacă și-i dădeam drumul la joc fără vreo idee tactică? Fiecare făcea ce vrea pe teren.

Acum imaginți-vă… De fapt nu. Nu vă imaginați. Doar priviți jocul lui Manchester United. Nu vi se pare că seamănă?

Nu aveți impresia că unii dintre jucători joacă de parcă vor s-o impresioneze pe fata aia frumoasă de la marginea terenului și doar pentru asta? Iar unii o fac cu pasiune, dar nu au cu ce?

Eficacitate și încredere

Din păcate, cam așa arăta situația la Manchester United. Nu există nicio idee de joc clară, niciun element surpriză pentru adversar. Jucători au un plan pregătit și nu se abat de la el nici la 2-0 pentru adversar.

E drept că la Londra, împotriva lui West Ham, am jucat fără Pogba, Martial sau Greenwood (Doamne, am ajuns să ne plângem că nu joacă un puști de 17 ani). Chiar și așa, asta nu scuză lipsa de reacție a echipei, lipsa unei idei de joc, lipsa de inițiativă, letargia.

Pe London Stadium am făcut cel mai slab meci al sezonului. Nici West Ham nu a impresionat, dar măcar a dat două goluri dintr-o ocazie de poartă. Se numește eficacitate. Și încredere, căci au simțit bine că adversarul nu e de speriat. Astfel Yarmolenko, în finalul primei reprize și Creswell, gol superb din lovitură liberă, au semnat sentința diavolilor.

De cealaltă parte, nu sunt prea multe de zis. S-a accidentat și Rashford astfel că finalul meciului ne-am bazat pe Ligard ca vârf. Și mă gândesc cu groază că urmează Arsenal. Parcă e bun și un 0-0, nu?

Foto: premierleague.com

Unde ne-am pierdut?

E inadmisibil că o echipă de calibrul lui Manchester United nu-și poate surprinde adversarul nici măcar la o lovitură liberă. Asta, mai ales în condițile în care suferim din greu la finalizare. Pregătește dom’le o schemă prin care să-i surprinzi pe adversari și să-ți creezi o oportunitate de a marca! Ocazie pe care nu ești în stare s-o obții prin jocul de posesie. Oare jucătorii de bandă știu că Lukaku e la Inter acum, că altfel nu-mi explic pentru cine mai centrează în careu?

Este cu atât mai dureros cu cât nici de pe banca tehnică nu vin semne a unei idei de joc clare, a unui element particular al acestei echipe. Am început sezonul având în gând că vom fi o echipă de pressing, de viteză, sufocantă pentru adversar. Minunea a durat însă un meci și câteva reprize, pe alocuri. Din păcate nu se întrevede o schimbare și este cu atât mai supărător pentru că ai, pentru prima dată în mulți ani, un antrenor care știe ce înseamnă Manchester United. Mai avem răbdare, ce să facem? Până atunci ne mulțumim cu fotbalul de curtea școlii și sperăm că vom da gol primii și apoi să punem în aplicare ce știm, să fugim pe contraatac.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.


  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *