12, Mar 2020
Curiosul caz al lui Angel Gomes

Angel Gomes este considerat de mulți dintre fanii lui Manchester United cel mai talentat jucător care se află în acest moment în academia diavolilor. Dar fotbalistul de 19 ani a dispărut dintr-o dată din lotul lui Manchester United.

Nu doar că nu prinde lotul de meci, dar nici măcar nu joacă la U23. Deși a făcut pasul către echipa mare la 16 ani, înlocuindu-l pe Wayne Rooney, Angel Gomes, care se află în ultimele luni de contract cu Manchester United, e un caz aparte în curtea diavolilor.

Noi, l-am poreclit ”The Magic Touch” și l-am desemnat unul dintre tinerii jucători pe umerii căruia trebuie să se reconstruiască faima lui Manchester United. Povestea lui, mai jos.

Deși a dat primul gol la echipa mare în amicalul din pre-sezon cu Tottenham, acesta nu a prins multe minute de joc nici măcar atunci când McTominay, Matic și Pogba au fost accidentați sau suspendați. În acele jocuri Ole i-a preferat pe Lingard, Pereira, jucători care nu sunt într-o formă extraordinară în acest sezon sau pe Chong.

A fost promovarea sa prea rapidă? Mulți dintre fani acuză statura sa, 1,68m, iar la un moment dat circula un zvon cum că ar avea probleme medicale serioase. Până la urmă, Manchester Evening News a confirmat contrariul.

Astfel, de ce nu joacă Gomes? Angel a prins doar 8 meciuri în acest sezon, adunând doar 291 de minute. A fost titular în 3 dintre meciurile din grupele Europa League. În Premier League a prins doar două partide. A fost pe teren în înfrângerea de pe London Stadium în fața lui West Ham și în victoria de pe Old Trafford în fața lui Norwich, pentru un total de 19 minute.

A fost Solskjaer obligat de club să-i limiteze minutele de joc din cauză că nu s-a semnat încă prelungirea contractului? Posibil, dar nu are sens, căci, spre deosebire de el, un fotbalist în aceeași situație contractuală până săptrămâna trecută, Tahtith Chong a prins 14 meciuri în toate competițile, pentru 743 de minute de joc.

Astfel se ridică tot mai multe semne de întrebare asupra viitorului lui Angel Gomes la Manchester United, mai ales că este în ultimele luni de contract și poate pleca gratis la vară.

Foto: manchestereveningnews.co.uk

Solskjaer a declarat în nenumărate rânduri că Old Trafford este locul perfect atât pentru Gomes cât și pentru Chong. Iar Ole a demonstrat că-l vrea la echipă când i-a refuzat cererea, atât în iarna lui 2019, cât și în ianuarie acest an, de a pleca împrumut pentru a juca mai mult. Tocmai de aceea cazul său este cu atât mai ciudat. De ce ai păstra un jucător în lot și nu i-ai da șansa să joace măcar în EFL Cup sau FA Cup? Mai ales că Ole s-a ținut de promisiune și a promovat tineri. Mason, Brandon sau Tahith pot depune mărturie.

Nouă, ca fani uriași ai lui Gomes, nu ne rămâne decât speranța că Solskjaer îl va convinge să rămână și că-i va de destule minute de joc pentru a demonstra de ce este în stare sau de ce-l vor FC Barcelona sau Borussia Dortmund.

De ce nu joacă Angel Gomes? A cui este vina? Care este situația sa? Probabil întrebări la care nu vom avea un răspuns prea curând.

3.6 milioane de euro este cota lui Angel Gomes conform Tranfermarkt

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *