23, Sep 2021
Cu capul sus! Man United – West Ham 0-1

La pomul nelăudat să nu te duci cu sacul, ar suna o vorbă din popor adaptată la meciul de aseară. Manchester United iese din Cupa Ligii Angliei cu capul sus, deși a pierdut pe teren propriu, scor 0-1, în fața lui West Ham United.

Pentru episodul 2 împotriva ”ciocănarilor”, Solskjaer a schimbat toată echipa de start, dar cu toate astea ”rezervele” s-au descurcat excelent și au însumat 27 de șuturi spre poartă.

Oaspeții au început tare meciul și au jucat fotbal doar primele 10 minute. Suficient însă pentru a deschide scorul prin Lanzini. Telles își pierde adversarul din marcaj, Van de Beek îl uită și el pe argentinian care trage nestingherit și deschide scorul.

United s-a aruncat apoi pe adversar. Defensiva a fost nesigură, dar nu e de mirare căci au jucat pentru prima dată împreună. Meciul însă a fost unul neașteptat de frumos, mult mai bun decât cel din weekend când United s-a impus cu 2-1.

Solskjaer a schimbat total și doar Lindelof, Matic, Van de Beek , Sancho și Martial au mai început ca titulari vreun meci în acest sezon. Cu toate aceastea, Manchester United a arătat un joc bun, cursiv, într-un ritm susținut. A lipsit doar mai multă clarviziune.

Mata, Lingard și Sancho s-au perindat prin preajma careului și au făcut schimb de locuri permanent. Combinaților lor rapide au destabilizat defensiva lui Moyes în câteva rânduri, iar Martial a rămas singur cu portarul, dar mingea a fost repsinsă de Johnson.

Asaltul ”diavolilor” a continuat și Mata a reluat în bară, cu un șut frumos din careu. Telles și Van de Beek și-au încercat și ei norocul în prima repriză, dar șuturile lor din afara careului au fost imprecise. Dalot a fost și el o prezență continuă în preajma careului adversarului, iar centrările sale au fost foarte bune. Doar că United n-a avut un atacant care să dea cu capul.

Solskjaer a schimbat după pauză, nu doar stilul de joc, fără centrări pe sus în careu, dar și echipa. Au intrat pe rând Greenwood sau Fernandes. Iar Mason a fost aproape de gol la prima atingere de balon. O minge superbă a lui Van de Beek peste apărarea lui West Ham, Mason se demarcă excelent, face o preluare de clasă, dar greșește finalizarea și Areola respinge.

Fază trasă la indigo câteva minute mai târziu. Bruno cu assist-ul, Sancho la finalizare, dar din nou pe lângă poartă.

Greenwood a hărțuit apărarea lui West Ham non-stop și a creat panică de fiecare dată când a avut mingea la picior. Bruno în schimb, a fost total ieșit din meci, iar schimbarea sa nu a adus multe plusuri echipei.

Chiar și așa, vorbind de lucururi pozitive, merită evidențiată evoluția lui Van de Beek, deși a greșit la gol, cea a lui Henderson, mai ales pe finalul meciului sau cea a lui Matic, până în minutul 80. Sancho s-a descurcat și el bine și a oferit câteva faze care a ridicat publicul în picioare. Și, desigur, Greenwood, care își continuă startul bun de sezon.

Pe final meciul s-a deschis mult, United a atacat pentru a egala, West Ham a răspuns cu contaatacuri tăioase. Yarmolenko a lovit bara, Noble nu l-a învins nici pe Henderson cum nu l-a învins nici pe De Gea în weekend.

Părăsim competiția cu un gust amar, dar măcar a fost o oportunitate bună pentru staff-ul tehnic de a da minute unor jucători care primesc mai puține șanse în campionat sau în Liga Campionilor. Iar unii dintre ei au arătat că merită o altă șansă. Am tras 26 de șuturi înspre poartă, dintre care 6 cadrate. Am avut două faze de penalty la care, dacă era VAR, măcar se puteau uita arbitri să verifice. Mai întâi Lingard a fost tras clar în careu fiind împiedicat să joace mingea, iar în finalul partidei centrarea lui Dalot s-a oprit în mâna lui Dawson.

Manchester United a părăsit Cupa Ligii încă din primul tur, lucru care ar fi trebuit să se întâmple și sezonul trecut, pentru a mai reduce din numărul de meciuri. Dar în goana după un trofeu, Solskjaer și-a spus speranțe în această competiție.

Cu un lot mult mai bun, norvegianul pare că nu a dat prea multă importanță acestei competiții în acest sezon, drept dovadă cele 11 schimbări față de meciul din weekend. Miza este acum pe competițile cu adevărat importante.

Pentru Manchester United urmează alte trei partide pe teren propriu. Sâmbătă jucăm cu Aston Villa, de la ora 14:30, apoi le primim pe Villareal, în Liga Campionilor și Everton, în Premier League.

#haiunited #muscro

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *