16, Jan 2022
Cu Bruno și rele. Aston Villa – Man United 2-2

2-0 în minutul 75 nu a fost de ajuns pentru Manchester United pentru a-și adjudeca victoria pe Villa Park, la al doilea meci într-o săptămână în fața ”villains”. A fost un meci cu Bruno și rele.

Manchester United a fost echipa mai bună în prima repriză. Ba chiar a și dominat copios timp de o jumătate de oră în care partida a arătat ca o plimbare prin parc pentru elevii lui Rangnick. Nici măcar nu ne-am dat seama dacă De Gea era pe teren sau nu.

Golul lui Bruno din minutul 8 e încununarea jocului foarte bun prestat de ”diavolii roșii” împotriva echipei lui Steven Gerrard, chit că reușita i se datorează în mare parte lui Martinez, care a scăpat mingea printre picioare.

Puteam intra la cabine cu 2-0 sau chiar 3-0, dacă Mason era puțin mai inspirat și mai altruist. Cavani aștepta liber în careu pentru un gol sigur.

Bruno a fost căpitan pe Villa Park! Foto: premierleague.com

În repriza a doua, gazdele au ieșit mai motivate de la cabine, United n-a mai reușit să pună stăpânire pe posesie și am început să-l vedem pe De Gea din ce în ce mai mult în joc. Spaniolul a avut din nou câteva parade superbe pentru a ne menține în frunte pe tabela de joc.

Bruno a făcut dubla și se părea că United va obține cele trei puncte. Ba chiar mai mult, Elanga a avut și el ocazia să-i pasese lui Cavani, liber în careu, dar a preferat gloria personală în detrimentul echipei. Nu-i nimic, atât el cât și Mason sunt tineri și vor învăța din asta.

De altfel, acesta e reversul medaliei în a juca fotbaliști tineri. Rangnick e unul dintre managerii cărora le place să se bazeze e jucători tineri. Crede el că aceștia au mai multă foame de afirmare, printre multe alte puncte pozitive. Doar că această foame de a-și face un nume a costat-o pe Manchester United două puncte pe Villa Park. Două pase simple în centru careului însemnau cel puțin un gol în plus, dar alte două puncte în clasament.

Villa nu s-a dat bătută și pentru că a intrat Coutinho, dar și pentru că în acest moment Manchester United îți dă impresia că și dacă e în avantaj cu 3-0 în minutul 75 nu e sigură pe cele 3 puncte puse în joc.

Ramsey a sunat adunarea pentru gazde, ca mai apoi Coutinhp să egaleze după ezitări în lanț a formației lui Rangnick. Neamțul a declarat după meci că trebuia să ne apărăm mult mai bine la 2-0. Noi am completa că ar trebui să ne apărăm mult mai bine la orice scor de pe tabelă, nu doar când suntem în avantaj.

Însă, prime 30-35 de minute au fost superbe. O performanță tipic Rangnick, în care echipa a controlat balonul, a presat intens și și-a sufocat adversarul. Sunt semne îmbucurătoare din acest punct de vedere.

Pentru ”diavolii roșii” urmează o nouă partidă tare, împotriva lui Brentford. Jocul e programat miercuri de la ora 22:00.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *