21, Oct 2021
Comeback kings!!! Reveniri de senzație în UCL, via Torino și Braga.

Manchester United și-a câștigat de-a lungul anilor renumele de ”Comeback kings” în urma numeroasele meciuri pe care le-a câștigat revenind fantastic pe tabelă după ce a fost condusă. Am scris mai jos despre cea mai tare revenire din istoria Premier League.

După ce a bătut-o pe Atalanta cu 3-2, în etapa a treia din grupele Champions League, Manchester United a scris o altă pagină în istoria clubului, dar și a competiției.

Astfel, succesul de pe Old Trafford în fața ”La Dea” reprezintă doar a treia victorie a ”diavolilor roșii” revenind de la două goluri în spate pe tabelă, în istoria Ligii Campionilor. Să facem o scurtă călătorie în timp, sic!

Man United – Juventus 4-3, semifinale UCL 1999

Prima dată când United a revenit de la 0-2 a fost în anul de grație 1999 când s-a reușit ”Tripla” istorică. Filippo Inzaghi a marcat de două ori în primele 11 minute ale semifinalei de Champions League. După 1-1 în tur, pe Old Trafford (gol marcat de Giggs în prelungiri) situația părea fără întoarcere. Roy Keane însă a sunat revenirea, apoi ”gemenii golului” Yorke și Cole au completat victoria cu 3-2 și calificarea în finală.

Man United – Braga 3-2, sezonul 2012-2013

Etapa a treia din ediția 2012-2013 le punea față în față pe Manchester United și Sporting Braga. ”Diavolii” aveau două victorii în primele două partide ale grupei după ce au învins Galatasaray și CFR Cluj și erau relaxați. Poate prea relaxați, căci ”lusitanii” au făcut 2-0 prin ”dubla lui Alan, în 20 de minute.

United a revenit pe tabelă prin Hernandez, dar la pauză a fost 1-2. Jonny Evans a egalat după o oră de joc, ca același Chicharito să facă 3-2 cu un sfert de oră rămas din meci. Aventura ”diavolilor” în acel sezon avea să se termine în optimi, fiind eliminați de Real Madrid.

În istoria competiției, Manchester United a mai avut parte de reveniri de la două goluri diferență, dar n-a reușit să câștige meciul, ci doar un rezultat de egalitate.

În sezonul 2004-2005 United a fost condusă cu 2-0 de Lyon, dar a revenit pentru un 2-2 pe Stade de Gerland. Apoi, în ediția 2009-2010, ”diavolii” au fost conduși cu 3-1 de CSKA Moscova, dar meciul s-a terminat 3-3.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *