11, Nov 2018
City câștigă derbiul, dar Manchester e al tuturor

Manchester United încheie cu înfrângere o săptămână de foc cu 3 partide în deplasare, după 1-3 pe terenul lui Manchester City și se află în acest moment la 7 puncte de ultimul loc care califică în Liga Campionilor.

Evenimentele petrecute la începutul partidei, comemorarea celor care au pierit în primul război mondial, fix acum 100 de ani, au demonstrat că orașul Manchester este al tuturor, nu doar al albaștrilor sau al roșilor.

Manchester Derby?

Victoria cu Bournemouth dar mai ales cea din fața lui Juventus au mascat problemele reale pe care le are Manchester United: deplasarea în teren și jocul fără minge. Iar în meciul cu rivalii din oraș, tocmai acolo s-a făcut direfența.

Manchester Derby? Care derby? City a dominat categoric o partidă în care s-a imps fără mari probleme, singurul nostru gol fiind marcat de Martial, din penalty. Și este cu atât mai înfricoșător că formația lui Guardiola s-a impus de o manieră atât de categorică cu cât n-a fost la potențial maxim. 

Mourinho a mizat pe tinerețe, pe elan, pe ardoarea celor crescuți în Manchester și a început cu Rashford și Lingard, lăsându-l pe bancă pe Sanchez, care a jucat bine la Torino în postura de număr 9.

De Gea – Young, Smalling, Lindelof, Shaw – Herrera, Matic, Fellaini – Lingard, Rashford, Martial.

Mijloc inexistent

United a fost ”moartă” la mijloc, astfel că nu e de mirare că toate cele 3 goluri au venit în urma unor greșeli ale mijlocașilor. La prima reușită Herrera l-a pierdut din marcaj pe Silva, care a marcat după ce și Shaw a uitat să-i facă marcaj celuilalt Silva, Bernardo.

La golul doi, Lingard a pierdut mingea la mijlocul terenului, nu și-a urmărit adversarul direct, apoi Aguero și Mahrez au realizat un un-doi care i-a băgat în ceață pe Shaw și Lindelof și argentinianul a tras fără speranță pentru De Gea. Portarul nostru a ridicat nivelul atât de mult când vine vorba de parade astfel că ne este greu să nu-l învinovățim și pe el pentru golul 2.

Gundogan a închis tabela, după ce Matic a adormit în propriul careu și l-a pierdut din marcaj, defensiva lui United fiind din nou surprinsă. Astfel că, apare întrebarea, cum se face că aceeași fundași au format a doua cea mai bună apărare în sezonul trecut iar acum joacă de parcă acum s-au cunoscut (28 de goluri încasate în tot sezonul trecut și 21 luate în cele 12 etape din acest sezon)?

Ne-a lipsit Pogba?

Golul lui United a venit norocos pe mână lui Ederson, la 2-0 pentru adversar, la singura fază de fotbal pe care am jucat-o meciul ăsta. Lukaku e faultat prostește în careu de brazilianul din poarta lui City și Martial transformă de la punctul cu var.

Ne-a lipsit Pogba? Fără îndoială, nu. Nu Pogba cel din ultimele 2 luni. Poate Paul Pogba cel din aprilie, când le-am stricat sărbătoarea de titlu.

După acest meci, Mourinho ar trebui să le ascundă mingea jucătorilor săi timp de două săptămână și să facă doar antrenamente de deplasare în teren atunci când nu au mingea la picior, pentru că, Doamne, suferim teribil la asta.

Pentru Manchester United urmează două săptămâni de pauză și ar fi bine ca jucătorii noștri să nu fie chemați la echipele naționale, ci să aibă puțină pauză pentru că au nevoie. Următoarea partidă este pe 24 noiembrie, de la ora 17:00, pe teren propriu, împotriva lui Crystal Palace

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *