26, Feb 2021
Ciocnirea diavolilor. Man United – AC Milan, în optimile Europa League

Manchester United a avut din nou parte de o tragere la sorți grea. În încercarea de a câștiga Europa League, trupa lui Solskjaer va avea parte de ciocnirea diavolilor, în optimile competiției.

AC Milan va fi adversara lui Bruno & Co. ”Diavolul” milanez a renăscut în acest an după sezoane de mediocritate și a fost lider etape bune în Serie A până când a pierdut ”Derby della Madonnina” împotriva lui Inter, săptămâna trecută.

După un start în forță, trupa lui Pioli a început să gâfâie serios și are doar 5 victorii în ultimele 12 partide. Mai mult decât atât, în runda 16-imilor de finală a trecut de Steaua Roșie Belgrad după două remize.

Ciocnirea diavolilor

Meciul pune față în față cele mai titrate două formații aflate în competiție, o partidă cu iz de Champions League. Deși sunt două dintre numele grele din fotbalul european, cele două formații s-au întâlnit doar de 10 ori până acum, de fiecare dată în competiția supremă a Europei, Liga Campionilor.

Manchester United are 5 victorii, la fel ca și AC Milan. Fiecare dintre cele două formații a câștigat doar o dată pe terenul celeilalte, semn că meciul de pe teren propriu va avea o importanță majoră pentru ambele. United a câștigat la Milano în 2010, când s-a oprit în sferturi, iar AC Milan a bătut pe Old Trafford în 2005, când a și câștigat Liga Campionilor.

Interesant este că în afară de ultima întâlnire directă, cea din 2010, în toate celelalte confruntări, AC Milan a ajuns în finala competiției.

Lotul lui AC Milan e un mix între tineri de perspectivă și jucători foarte experimentați. Manchester United îl va avea adversar pe Zlatan Ibrahimovic, cel care în urmă cu fix 4 ani, pe 26 februarie, înscria în tricoul mancunienilor golul decisiv în finala de Cupa Ligii, împotriva lui Southampton. În lotul lui AC Milan se află și Ciprian Tătărușanu!

Meciurile vor avea loc pe 11 Martie, turul, pe Old Trafford, respectiv 18 Martie, returul, pe San Siro.

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Ciocnirea diavolilor. Man United – AC Milan, în optimile Europa League

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *