5, Feb 2020
FOTO: Documente istorice. Cine a inventat termenul ”The Busby Babes”

Cu toții știm cine au fost Busby Babes. Nu cred că mai are rost să expunem povestea, dar puțini dintre noi știu cum a apărut acest termen și cine l-a folosit pentru prima dată.

Manutd.ro a descoperit câteva documente de arhivă, din 1951 și vă prezintă întreaga poveste a lansării pe piață a acestei expresii, The Busby Babes.

Când a apărut The Busby Babes pentru prima dată?

Conform paginii oficiale de twitter a lui Manchester United, termenul the The Busby Babes a fost folosit pentru prima dată de jurnalistul Frank Nicklin, un ziarist de la publicația locală Manchester Evening News. Se spune că expresia a apărut pentru prima dată înaintea unei partide cu Liverpool, din 24 noiembrie 1951.

Interesant este că la meciul cu pricina media de vârstă a echipei lui Matt Busby a fost mai mare decât a echipei din Liverpool.

Noi am fost în vizită la British Library să căutăm ediția respectivă a ziarului. După peste 3 ore de căutări, n-am găsit-o. Întâmplător însă am dat peste o pagină de ziar din 3 Martie 1951, din Daily Mirror. Deci, 8 luni mai devreme. Ziaristul Bob Ferrier scrie avancronica unui Manchester United – Arsenal și menționează termenul Busby Babes. Vezi foto, jos. Nu putem să vă asigurăm însă că pagina respectivă este chiar din 1951, căci am găsit-o doar în format digital. Avem însă încredere în conservatorismul și precizia englezilor. Pe de altă parte, nu credem că Manchester United ar fi făcut o asemenea eroare.

Astăzi, 6 februarie 2020 se împlinesc 62 de ani de la tragicul accident aviatic în care 8 jucători ai lui Manchester United, supranumiți ”The Busby Babes” și-au pierdut viața, la Munchen.

Citiți și:

The lost babes. O altfel de poveste despre tragedia de la Munchen, într-o carte interzisă de club

[envira-gallery id=”3522″]

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “FOTO: Documente istorice. Cine a inventat termenul ”The Busby Babes”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *