28, Feb 2021
Pace pe Stamford Bridge. Chelsea – Manchester United 0-0

Manchester United a terminat un nou derby cu un rezultat de egalitate. ”Diavolii” au făcut pace pe Stamford Bridge cu Chelsea, într- o partidă care s-a terminat 0-0.

United a jucat bine defensiv și a pus perfect în aplicare planul lui Solskjaer. Norvegianul a vrut în primul rând să oprească forța ofensivă a lui Chelsea, lucru care s-a și întâmplat.

Deși ”albaștrii” au avut 5 șuturi pe poartă, față de doar 3 ale lui United, 4 dintre acestea au fost de la aproximativ 20-25 de metri, fără pericol evident pentru De Gea.

După ce s-a dat publicității echipa de start, se părea că Man United va juca pe cartea contraatacului împotriva lui Chelsea. Martial a rămas pe bancă și a intrat James, un fotbalist mult mai rapid. Dar Daniel a fost probabil cel mai bun jucător de pe teren și și-a făcut treaba defensiv și a contribuit ofensiv la cele două oportunități bune de a marca ale lui United.

Spre surprinderea tuturor, Manchester United nu a stat pe două linii în apărare și nici n-a mizat pe cartea contraatacului. În prima repriză cel puțin, posesia a fost de 51 la 49. ”Diavolii” i-au anihilat atât de bine pe jucătorii lui Tuchel încât germanul a și făcut o schimbare la pauză.

Asta pentru că Hudson-Odoi a fost aproape inexistent în atac, iar în flancul drept a fost bulevard pe atacul lui United. Defensiva de 3 s-a transformat de fiecare dată în 4 pentru Chelsea, dar Azpilicueta a fost prins mai mereu unul contra doi.

Pace pe Stamford Bridge

Ole a mers pe formula pe care are încredere și pe cea mai bună pe care o putea alinia la momentul actual: Maguire și Lindelof în centrul defensivei, McTominay și Fred la mijloc, Bruno, Rashford, Greenwood și James în atac.

Man United a suferit pe fază ofensivă, dar chiar și așa a pus-o în pericol pe Chelsea, drept dovadă nici gazdele nu s-au aruncat în atac, cum au făcut-o în alte partide. Poate de teamă, poate pentru că nu au avut culoarele potrivite.

A lipsit ba ultima pasă, Rashford la Greenwood, ba o atingere mai bună în momente cheie, Bruno la Marcus sau McTominay la Greenwood sau un număr 9 autentic. Greenwood e încă tânăr și cu tot talentul pe care-l are îi lipsesește inteligența în joc. Spre finalul partidei, James pătruns bine în dreapta și a centrat tare și pe jos la colțul scurt. Cavani ar fi atacat acolo, dar lipsa de experiență a lui Mason și-a spus cuvântul.

Sau poate că a lipsit mai mult curaj pentru a trage la poartă. Fred a fost mai ofensiv în acest meci și pentru că McTominay venea după o accidentare. Brazilianul a apărut în două trei faze la marginea careului cu culoar bun pentru șut, dar și-a luat inima în dinți doar o dată.

Una peste alta un meci bun, un punct important câștigat și consolidarea locului 2 în clasament, căci despre titlu nu se mai poate vorbi de câteva etape.

Moment controversat

În prima repriză s-a petrecut un moment controversat. Într-un duel în careu cu Greenwood, Hudson-Odoi dă cu mâna în minge. VAR zice că e o postură nenaturală pentru mână jucătorului lui Chelsea și-l trimite pe arbitru la ecran.

Acesta se uită la reluare și decide că n-a fost penalty. Pe imaginile în direct se poate vedea cum 3 jucători de la Chelsea sunt în spatele lui în timp ce acesta se uită pe ecran, lucru interzis de regulament.

Cifre

20 – de partide fără înfrângere în deplasare. Seria a început cu un 2-0 pe Stamford Bridge împotriva lui Chelsea, în februarie 2020.

0 – goluri a marcat Manchester United în derbiurile cu City, Liverpool, Chelsea, Arsenal și Tottenham

1- Manchester United a pierdut un singur meci în ultimele 20 în Premier League.

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *