21, Aug 2020
Noutăți în Liga Campionilor. Când are loc tragerea la sorți

Manchester United revine în Champions League, după ce a terminat pe locul 3 în Premier League. Diavolii își așteaptă acum adversarii din faza grupelor. Dar când are loc tragerea la sorți?

Ediția din acest an aduce câteva noutăți. În primul rând un start întârziat din cauza faptului că finala Champions League 2019-2020 are loc doar duminică. Sezonul va fi mai compact de-a lungul a opt săptămâni, pentru faza grupelor, cu o pauză de două săptămâni pentru meciurile naționalelor, după etapa a treia a grupelor. Astfel, noul sezon din Liga Campionilor va debuta doar pe 20 octombrie.

Când are loc tragerea la sorți a grupelor?

Tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 1 Octombrie, la Atena. Manchester United va fi în urna a doua, urna non-campioanelor. În prima urnă avem câștigătoarele Champions League și Europa League plus campioanele primelor 6 campionate în coeficientul UEFA.

Așadar în urna 1 vor fi: Inter/Sevilla, Real Madrid, Liverpool, Juventus, Bayern, PSG, Zenit și FC Porto.

Dacă Sevilla câștigă Europa League, Inter va fi în a treia urnă valorică din cauza coeficientului. Dacă italienii se impun în finală, vor rămâne în prima urnă valorică. Nu contează cine câștigă Champions League căci ambele finaliste au fost campioane în țările lor.

În urna a doua vor fi astfel: FC Barcelona, Atletico Madrid, *Sevilla (dacă Inter câștigă finala EL) Manchester City, Manchester United, Șahtior, Borussia Dortmund și Chelsea. Dacă Sevilla câștigă EL, se mută în prima urnă, iar în a doua va veni echipa cu cel mai bun coeficient UEFA. În acest moment Benfica, însă lusitanii au de trecut două tururi de calificare.

Deocamdată e greu de prezis cum vor arăta urnele 3 și 4, dar vom reveni pe acest subiect.

Echipele calificate până acum sunt:

SPA (4): Real Madrid, FC Barcelona, Atletico Madrid, Sevilla
ANG (4): Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea
ITA (4): Juventus, Inter, Atalanta, Lazio
GER (4): Bayern, Dortmund, RB Leipzig, Monchengladbach
FRA (3): Paris Saint-Germain, Marseille, Rennes
RUS (2): Zenit, Lokomotiv Moscova
OLA (1): Ajax
POR (1): FC Porto
BEL (1): Club Brugge
UCR (1): Șahtior Donetsk
TUR (1): Istanbul Basaksehir

Restul de 6 echipe vor veni din calificări.

Program normal pentru faza a doua

Faza a doua a competiției se va disputa după aceleași standarde cronologice ca în trecut. Asta, bineînțeles în condițile în care programul nu va suferi modificări din cauze externe, cum s-a întâmplat în acest an cu Coronavirus.

Optimile de finală vor începe pe 16 Februarie, iar finala e programată pe 29 mai, la Istanbul.

29 mai e o dată istorică pentru Manchester United. În 1968 ”diavolii” au triumfat pentru prima dată în Liga Campionilor, competiție care se juca sub denumirea de Cupa Campionilor Europeni.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *