13, Feb 2019
C’est fini! Manchester United – PSG 0-2

Luna de miere s-a terminat pentru Solskjaer.  După 10 victorii și o remiză, antrenorul norvegian a suferit prima înfrângere pe banca lui Manchester United, scor 0-2, în fața lui PSG, după un meci slab din partea diavolilor.

Manchester United a arătat prea mult respect în fața celor de la Paris Saint Germain. Fără Neymar și Cavani, oaspeții au punctat prin Kimpembe (53) și Mbappe (60) și au luat astfel o opțiune serioasă pentru calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Colac peste pupăză, Solskjaer l-a pierdut și pe Pogba, care a luat cartonaș roșu în finalul partidei.

Gazdele au făcut o partidă destul de bună în primele 45 de minute, dar diavolii n-au fost la fel de ofensivi și periculoși la poarta parizienilor, precum s-ar fi așteptat fanii din tribune. Martial și Lingard au fost schimbați înainte de pauză, astfel că înlocuitorii lor, Sanchez și Mata nu s-au  ridicat la nivelul partidei. United și-a pierdut vigoarea, siguranța și viteza. Herrera și Matic au fost nevoiți să ajute mai mult pe faza ofensivă, astfel că s-a pierdut structura compactă a echipei, cauză de la care a pornit golul doi al oaspeților. Fără ajutorul mijlocașilor, Lindelof și Bailly au fost victime sigure în fața fulgerului Mbappe.

Mai mult decât atât, după ieșirea lui Lingard și Martial, Rashford a fost izolat în ofensivă iar de multe ori s-a aflat la servire în loc să fie la finalizare, iar Pogba s-a zbătut în gol. Diferența s-a făcut însă, în jocul fără balon, unde trupa lui Tuchel oferit o operă de artă. Foarte activi și dinamici în linia de mijloc, cei de la PSG au avut tot timpul un om liber, aducând aminte de perioada Barcelonei din 2009 . Marquinhos și Veratti au fost magistrali și nu le-au dat nicio șansă ”diavolilor”. Păstrând însă proporțiile, parizieni n-au făcut un meci extraordinar, dar au avut în față un adversar temător, cu prea mult respect, incapabil să producă ceea ce este în stare.

În aceste condiții, cu scorul de pe tabelă, fără Pogba, Manchester United va avea o misiune imposibilă în a întoarce meciul în retur. Înfrângerea nu trebuie să ne demoralizeze însă, fiindcă, să ne cunoaștem lungul nasului, nu am fi avut șanse să câștigăm competiția.

Astfel, Solskjaer trebuie să se concentreze pe campionat și Cupa Angliei. Luna sa de miere s-a terminat și pentru a-și păstra locul pe banca diavolilor trebuie să ne arate că poate schimba fața echipei și după o înfrângere dureroase ca aceasta .

Pe lângă jocul echipei, dezamăgitoare a fost și atmosfera din tribune, unde fanii au fost mai preocupați să-l fluiere pe Di Maria, decât să-și încurajeze propria echipă.

Până la meciul retur, urmează două partide extrem de importante. Prima e în Cupa Angliei, împotriva lui Chelsea, iar apoi urmează derbiul cu Liverpool, din campionat.

GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *