11, Apr 2021
TBT. Povestea celei mai tari reveniri din Premier League: ”Acum ieșiți pe teren și câștigați dracului meciul”

Manchester United a reușit cea mai tare revenire din Premier League după ce a fost condusă cu 3-0 la pauză, pentru a câștiga cu 5-3 la final, într-un meci cu Tottenham. ”La pauză s-a intrat în vestiar și toată lumea se aștepta să zboare farfurii și cești prin încăpere. Sir Alex a intrat pe ușă și s-a dus direct la măsuța unde era ceainicul. A luat ceașca în mână și deja ne imaginam cu o dă de perete, de nervi”, își aduce aminte Jimmy Ryan, unul dintre asistenții lui Ferguson.

”Apoi s-a așezat pe un scaun și bea liniștit din ceai. Jucătorii se uitau unii la alții și nu le venea să creadă. S-a ridicat și a mers într-o cameră alăturată de unde s-a întors după două minute. Apoi s-a ridicat și s-a lăsat o liniște de înmormântare. Se uita la jucători fără să zică nimic.

Dintr-o dată se aude fluierul arbitrului care prevestește că mai sunt două minute din pauză. În acel moment a sorbit o nouă gură de ceai și a zis: <<Acum mergeți pe teren și câștigați dracului meciul>>”.

Foto: manchestereveningnews.co.uk

Uragan

United avea doar 3 victorii după șase partide de campionat și Ferguson era nemulțumit de echipa sa. Dar le-a transims jucătorilor că trebuie să marcheze foarte repede pentru a reveni în meci.

Teddy Sheringham, fostul jucător al lui Manchester United era căpitan la Tottenham și a prevestit ce urma să se întâmple. ”Nu trebuie să-i lăsăm să dea gol repede”, i-a transmis antrenorului său, Glen Hoddle.

Nici n-a început bine repriza că Beckham i-a și pus mingea pe tavă lui Andy Cole și United a marcat în minutul 46. Era 3-1 pe White Hart Lane și uraganul tocmai s-a dezlănțuit. Comentatorul de la Sky, celebrul Martin Tyler, a și întrebat: ”Poate fi acesta startul unui reveniri de senzație?”. Și a fost!

”Te bucuri că au dat gol?”

Arbitrul partidei își amintește și el cum au decurs primele minute din repriza secundă: ”United a înscris imediat. Am ajuns la centrul terenului, m-am uitat la asistenții mei, am strâns pumnii și le-am zis: <<Hai să ne concentrăm că meciul abia acum a început>>. Sheringham a văzut gestul mecu cu pumnii strânși și mi-a zis <<Te bucuri c-au marcat?>>. I-am explicat că a înțeles greșit, dar n-a fost timp pentru altceva”.

Beckham a mai dat un assist pentru Laurent Blanc, la primul și singurul său gol pentru Manchester United. Cu 18 minute înainte de final a egalat Ruud Van Nistelrooy. Patru minute mai târziu a marcat Juan Sebastian Veron, iar tabela o fost închisă de Beckham.

Foto: manchestereveningnews.co.uk

Apărare găurită

După meci, Glen Hoddle, managerul de pe banca lui Tottenham a avertizat restul echipelor din Premier League: ”Doamne ferește pentru momentul în care vor reuși să închidă poarta și nu vor mai primi goluri”.

Din păcate pentru Manchester United n-a fost cazul și ”diavolii” au primit 45 de goluri, cele mai multe sub bagheta lui Ferguson și au terminat sezonul 2001-2002 pe locul 3.

*material preluat de pe ManchesterEveningNews

Ești interesat de alte articole din seria TBT. Dă click AICI.

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *