6, Oct 2020
Edi-călăreț, pescar, ”diavol roșu”. Manchester United l-a transferat pe Cavani

Știți povestea lui Eddie the Eagle, schiorul britanic care s-a încăpățânat să ajungă la Olimpiada de iarnă și să sară de pe trambulina mare, deși nimeni nu-i dădea nicio șansă? Ei, noul atacant al lui Manchester United seamănă cu personajul cu pricina.

Edinson Cavani a semnat cu ”diavolii roșii” și a devenit astfel al treilea uruguaian care va îmbrăca tricoul lui United, după Guillermo Varela și Diego Forlan.

”El Matador”, așa cum este cunoscut microbiștilor, s-a născut în Salto, la granița cu Argentina și s-a făcut cunoscut la Danubio, formație din capitala Montevideo. Așa a intrat în atenția antrenorilor de la naționalele de juniori. Apoi, golurile sale au luat ochii formaților din Italia, care au scouteri foarte buni în zonă.

Astfel a ajuns la Palermo, deși a fost dorit de Juventus și Milan de asemenea. Acolo a fost coleg în 2009-2010 cu românul Dorin Goian. Și-a făcut apariția pe Stadio Renzo Barbera într-un mod excepțional, marcând un gol a la Van Basten, la doar câteva minute după ce a intrat pe teren.

Apoi a părăsit capitala Sicilliei și a ajuns la Napoli, unde s-a făcut cu adevărat remarcat pe plan european. După 78 de goluri în 104 partide a ajuns la PSG. Timp de 7 ani la Paris a marcat 200 de goluri devenind astfel golgheterul all-time al celor de la PSG și devansându-l pe Zlatan Ibrahimovic.

Stilul de joc

Edinson Cavani este un împătimit al pescuitului și a declarat în numeroase rânduri că stând pe marginea lacului cu bățul în mâna l-a ajutat să devină un atacant mai bun.

”Pescuitul îmi dă liniște și de asemenea mă ajută ca atacant. Mă ajută să-mi concentrez ochii pe ținta mea. La pescuit, ca pe terenul de fotbal, trebuie să aștepți momentul oportun pentru a ataca, pentru a prinde peștele. Iar ca atacant trebuie să faci la fel, să ai răbdare, să nu renunți niciodată și să fii foarte atent la joc”, se descrie uruguaianul.

Iar el nu a renunțat, la fel ca personajul de carte și de film pe care l-am menționat la începutul articolului. Un atacant de careu, destul de mobil, Cavani e un prădător în fața porții, un fotbalist care va specula orice oportunitate i se va oferi pentru a marca și care nu va renunța niciodată până când nu va auzi fluierul final.

Foto: psg.fr

Etichetă grea

Edinson Cavani a semnat un contract pe un sezon plus opțiune de prelungire pe încă unul cu ”diavolii roșii”. Vine însă pe Old Trafford cu o etichetă care atârnă greu. Din 1 iulie 2018 a petrecut 225 de zile în sala de tratament, fiind accidentat. Astfel apar semne de întrebare dacă va face față unui campionat atât de dur precum Premier League, la cei 33 de ani ai săi.

Mai mult decât atât, vine liber te contract în pe finalul perioadei de transferuri, un alt aspect care cântărește greu în viziunea criticilor, care consideră că dacă era încă un atacant de valoare ar fi fost transferat mai devreme și dorit de mai multe formații.

În afara terenului

În afara terenului de fotbal, Edinson Cavani este un fotbalist îndrăgostit iremediabil de locurile natale. În Salto, acolo unde s-a născut și a crescut, are o fermă unde se întoarce de fiecare dată când are nevoie de liniște și pace sufletească.

Pe lângă pescuit îi place să călărească și chiar are mai mulți cai din rasa Criollo, cunoscuți pentru anduranță și pentru eficiența lor. Iar Edi este la fel ca fotbalist. Ajuns la 33 de ani este hotărât să le demonstreze tuturor că este un cal de cursă lungă și că mai are multe de oferit fotbalului.

Foto: twitter.com

Dacă va fi un succes la Manchester United sau un alt eșec precum Falcao, rămâne să ne demonstreze timpul. Până atunci însă, să-l primim cu brațele deschise pe unul dintre cei mai mari atacanți ai ultimului deceniu în fotbalul mondial.

341 goluri în 556 de meciuri a marcat Cavani la nivel de club

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 2
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Edi-călăreț, pescar, ”diavol roșu”. Manchester United l-a transferat pe Cavani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *