11, Oct 2020
Cât poate duce Cavani? Blestemul numărului 7 la United

Nu este o noutate pentru iubitorii fotbalului faptul că numărul 7 de la United este cel mai dificil de purtat. Cu siguranță a aflat și Edinson acest lucru, iar dacă ar vrea să fie în aceeași linie cu Ronaldo sau Cantona, întâi de toate trebuie să îmbrace cu aceeași greutate.

Se pare că asta se vrea, căci uitându-mă la evoluția sa de la PSG, începută în 2013, este ușor de dedus că nu s-a descurcat deloc rău. Cu toate că Ligue 1 este considerat sub nivelul Premier League ori La Liga, uruguaianul a ajuns cel mai bun marcator al parizienilor, fiind în competiție acerbă cu un alt star ajuns de pe Parc des Princes la Manchester, anume Zlatan Ibrahimovic.

Marcator înnăscut

Faptul că l-a avut coleg în atac pe suedez nu l-a împiedicat să marcheze în cele trei sezoane aproape câte 20 de goluri, iar după aceea 28 sau chiar 35. Și spre Paris s-a dus tot pe cai mari. După ce a fost cumpărat de Napoli de la Palermo, a înscris 78 de goluri în 102 meciuri, devenind, printre altele, golgheter în ultimul său sezon petrecut în Italia.

Așadar, a jucat și confirmat în două dintre cele cinci mari campionate și pare că nu sunt prea multe care îl pot opri pe Edi să confirme și în ce-l de-al treilea campionat în care merge.

Testul cel mai greu

Testul suprem? numărul 7! Este bine știut că aproape fiecare număr va rămâne marcat de cel puțin un jucător, care, la rândul lui, se va identifica toată viața cu acel tricou. Messi și numărul său 10, Cristiano va purta oriunde numărul 7, Iniesta și Lampard au 8 sau Cruyff, al său pentru totdeuna numărul 14. La United s-a întâmplat să devină legende ale clubului Eric Cantona, David Beckham și Cristiano Ronaldo. Înaintea lor George Best și Brian Robson. Nimic neobișnuit până aici, poate numai o coincidență asupra căreia te vei uita de două ori, apoi vrei trece mai departe. Ceea ce te face să te oprești în loc este că toți au fost purtători de număr 7, iar urmașii lui Cristiano s-au făcut de râs.

Pe rând, Owen, Valencia, Di Maria, Depay și Alexis Sanchez au cerut tricoul și, poate surprinzător pentru unii, l-au primit. Fără să-l punem la socoteală pe Depay, căci era la începutul carierei când a ajuns la United, sau pe Valencia toți ceilalți trecuseră sau urmau să ajungă la Barcelona, Real Madrid, Liverpool sau Arsenal.

Blestemul numărului 7

Așadar, ce-o avea acest număr? Acesta este, probabil, motivul pentru care Cavani a ales să evolueze cu 7 pe spate. Să arate că nu-i este frică de noua aventură din cariera sa. Am insistat adineauri asupra faptului că este un atacant consacrat, așadar n-ar trebui să aibă prea mari probleme, ținând seamă și că nu are drept concurent vreun atacant cu nume.

Poate Martial, dar care a demonstrat în mai multe rânduri că nu este vârf autentic, ucigaș. Nu ar avea prea multe scuze dacă va fi ferit de accidentări. Totul va depinde de el, poate și de imprimeul tricoului. În orice caz, contractul dintre Edinson și United poate fi rupt de către ambele părți în vara anului viitor, cu toate că înțelegerea este valabilă până în 2022. Nu ar fi exclus ca blestemul să continue iar plecarea prematură să se întâmple. Poate ăsta a fost și motivul pentru care în contract a apărut această posibilitate. Rămâne de văzut.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *