16, Aug 2020
Când fotbalul te pedepsește. Sevilla – Manchester United 2-1. Ne oprim în semifinalele Europa League

Este posibil ca acesta să fi fost cel mai tensionat meci jucat de United în actualul sezon. Aventura europeană se încheie în Germania, victoria Sevillei blochează drumul către finală, iar fotbalul s-a dovedit nedrept încă o dată.

Bruno Fernandes a rămas, fără îndoială, omul momentului în echipa lui OGS, bateria fără de care mașinăria norvegianului nu pornește de pe loc, merge la vale dar nu își poate alege punctul de oprire. Și acum, la fel ca în meciul din sferturi, acesta fost decisiv pentru United, iar englezii au devenit dependeți de prezența sa la mijlocul terenului. Poate ultimul accesoriu al lui Solskjaer pentru a-și definitiva creația și de a putea încheia întrecerea din Premier League pe un loc cât mai înalt în următorul sezon.

Bruno Fernandes a deschis scorul din penalty. Foto: uefa.com

După ce a deschis scorul în minutul 9 din penalty, a creat și celelalte oportunități de a marca ale echipei sale. La capătul unei prime reprize în totală opoziție față de cele patru contra lui Copenhaga (unde s-au jucat 120 de minute), United ar fi meritat să fie în avantaj, numeroasele ocazii ale lui Fred, Rashford sau Martial au amenințat-o pe Sevilla, însă n-au și executat-o. Reflexele portarului Bono, de regulă al doilea portar al ibericilor, au făcut ca meciul să își păstreze echilibrul aproape pe toată durata sa.

Martial nu l-a putut bate pe Bono. Foto: uefa.com

Dar nu puține au fost momentele când Sevilla era îngenucheată și s-a văzut ținută în viață datorită portarului său, în opinia mea (și probabil a multora) omul cheie al jocului.
De propriul portar, dar și de sistemul Video Assistant Referee, căci ibericii au egalat dintr-o fază inițiată, atenție!, după o aruncare de la margine care trebuia executată de United, nicidecum de spanioli.

Maguire l-a căutat pe Rashford, dar englezul a renunțat la duelul aerian, iar mingea a ieșit în afara terenului, asta nu înainte de a șterge coafura lui Kounde. Autul a fost semnalizat greșit, ibericii au repus mingea în joc și au egalat după câteva zeci de secunde. O greșeală considerată nepermisă, altminteri la ce există VAR? Arbitrii din cameră n-au intervenit și au validat reușita care a modificat tabela și, implicit, cursul jocului.

După pauză United a rămas în ofensivă dar numai propriile lor ezitări ofensive au făcut ca meciul să nu fie considerat încheiat cu mai bine de 35 de minute rămase de jucat. S-au jucat cu focul în fața unei echipe disperată să nu primească gol, dar care a marcat când nimeni nu se mai aștepta. Imprevizibilă, Sevilla a lovit decisiv în minutul 78, când de Jong, scăpat din marcaj de Lindelof, a reluat în plasă o centrare venită de pe partea dreaptă.

Fernandes îl ceartă pe Lindelof după gafa de la golul doi. Foto: uefa.com

În zadar s-au aruncat în atac, cu toate săgețile pregătite. United n-a izbutit să marcheze din acțiune, cum de altfel nu a reușit la ultimele două jocuri, cu Sevilla și Copenhaga.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Când fotbalul te pedepsește. Sevilla – Manchester United 2-1. Ne oprim în semifinalele Europa League

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *