21, Dec 2017
Bristol City vs Manchester United 2-1: Diavolii mâncați de Prigorii

Când te numești Manchester United, ai în teren jucători ca Pogba, Ibrahimovic, Rashford sau Martial și joci cu o echipă din Championship, fie ea și pe locul 3, în luptă pentru promovare, n-ar trebui să ai emoții. Realitatea însă e că tocmai am fost învinși de Bristol City în sferturile League Cup (Carabao Cup).

Nici când am văzut echipa de start, într-un 3-4-3 deja obișnuit pentru meciurile fără mare miză, n-am avut emoții:

Romero – Lindelof, Rojo, Blind – Darmian, McTominay, Pogba, Shaw – Martial, Ibrahimovic, Rashford! Împotriva unei echipe cu doar 2 jucători care au minute jucate în Premier League?

Bara lui Rashford (care insistă să fie singurul Diavol care a jucat în toate meciurile din acest sezon) din prima repriză nu i-a intimidat pe băieții care acum un an erau aproape de retrogradare în Championship. Nu i-au speriat nici ocaziile lui Zlatan și Pogba, pentru că au avut și ei propriile ocazii, toate cu șuturi din afara careului. Joe Byran a deschis scorul cu un șut superb, la colțul lung, venit la capătul unei faze în care Bristol a părut echipa care joacă în Liga Campionilor…

Zlatan e egalat cu o ghiulea, din lovitură liberă, poate asta să fie singura veste bună: că suedezul a spart gheața în acest sezon și că va avea ocazia să sărbătorească mai des. Golul de 2-1 a venit în prelungiri, pe o fază jucată tot în flancul nostru drept și finalizată de Korey Smith. Cum a reacționat Mourinho? L-a schimbat pe Darmian cu Smalling. Nimic de adăugat.

Dacă în anii trecuți mi-era complet indiferentă orice cupă, acum, când adversarii din Premier Leaue sunt atât de puternici și campionatul e deja jucat din decembrie, mă gândeam cu jind la o semifinală cu Arsenal, City sau Chelsea. Mai departe merg însă The Robins (Prigoriile, în limba română, un exemplar în poza care ilustrează acest articol).

prigoare/prigorie = O pasăre (numită și albinărel) de mărimea merlei, cu penele roșii, verzi, galbene, care mănîncă albine (merops apiaster).

Nu întâmplător a ajuns Bristol City până în sferturi, eliminând 3 echipe de primă ligă pe drum (Watford, Stoke și Crystal Palace), având mai multe victorii împotriva unor echipe din Premier League în acest sezon decât West Brom și Swansea (ultimele două din clasamentul primei divizii). Transformarea acestui club este în plină desfășurare, avându-l în prim-plan pe tânărul manager Lee Johnson (36 de ani, fost jucător la Bristol City) care își înregistrează sesiunile de antrenament cu drone și lucrează cu tehnologii de analiză statistică SAS și cu o aplicație special construită pentru jucători…

În altă ordine de idei, la fel de nefericită precum înfrângerea, conform spiritului sărbătorii pe care lumea întreagă o așteaptă, sper să nu fie ultima oară când Mkhitaryan a îmbrăcat tricoul lui Manchester United. Armeanul a intrat în ultimele 20 de minute, n-o mai făcuse din 25 noiembrie și presa din Anglia scrie zilnic despre ruptura dintre el și Mourinho.

Îmi mai rămâne de adăugat doar că urmează să mergem pe King Power Stadium, unde scopul e să câștigăm. Ne numim Man United, o luăm de la capăt.

Glory, Glory Man United!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact. 

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Bristol City vs Manchester United 2-1: Diavolii mâncați de Prigorii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *