27, Jan 2018
Alexis Sanchez, debut excelent. Bine ai venit la United!

Manchester United s-a calificat fără emoții în optimile de finală ale Cupei Angliei după ce a trecut fărăr probleme de Yeovil Town, în deplasare, scor4 -0. Pentru ”diavolii roșii” au marcat Rashford, Herrera, Lingard și Lukaku.

Nu sunt prea multe de zis după victoria categorică, dar Jose Mourinho, care și-a prelungit contractul cu United cu o zi înaintea partidei, merită lăudat.

Formula de start a lui Man United în meciul cu Yeovil Town

Romero – Darmian, Lindelof, Rojo, Shaw – Herrera, Carrick, McTomminay – Mata, Rashford, Sanchez

Debut pentru Alexis

În primul rând pentru că l-a folosit pe Alexis Sanchez. Chilianul a debutat în tricoul lui United și a jucat 79 de minute. Mulți antrenori nu l-ar fi folosit pe fotbalistul de 29 de ani, în condițile în care a avut la dispoziție doar 2-3 sesiuni de antrenament cu noii săi colegi.

Alexis va fi un om de bază pentru Mourinho. Ținând cont că următoarea partidă este pe Wembley, împotriva lui Tottenham, portughezul a ținut să-i dea noului său elev minute bune de acomodare cu noi coechipieri, înaintea unei partide extrem de dificile, semn că Sanchez va fi titular.

Pe Huish Park, Alexis s-a descurcat de minune. A dat două pase de gol, a fost huiduit de fanii gazdelor, a fost luat pe sus de adversari și faultat dur în câteva situații, dar a plecat acasă cu titlul de ”omul meciului”. Ce putem zice mai mult decât: ”Bine ai venit la Manchester United, Alexis!”?

Ce se întâmplă cu Martial?

Absența lui Anthony de la partida cu Yeovil nu surprinde multă lume. Francezul a jucat foarte multe minute în ultima lună, astfel că merita puțin răgaz, mai ales în fața unui adversar care se bate și cu echipa a treia.

Intrebarea firească e însă alta. Ce se întâmplă cu Martial la meciul cu Tottenham, în condițile în care Sanchez a jucat extremă stânga aseară? Îi va fi atribuit acestuia un al post pe teren sau va fi Martial cel sacrificat?

A revenit Carrick

După o absență îndelungată a revenit pe teren și Michael Carrick. Veteranul englez a jucat pentru ultima dată pe 17 septembrie, împotriva lui Burton, în League Cup. Acesta a făcut pereche în linia de mijloc cu Herrera și cu McTominay și a arătat în multe momente de ce Mourinho are încă încredere în el, oferind echilibrul la mijlocul terenului.

Bravo Jose!

Nu sunt un fan al portughezului, ba din contră, poate că sunt unul dintre cei mai aprigi contestatari, dar Mourinho merită lăudat pentru faptul că le-a dat o șansă tinerilor. Într-o echipă experimentală, din care doar Sanchez va fi titular de drept în partidele importante, portughezul a dat șansă și jucătorilor tineri. McTomminay a jucat tot meciul, Angel Gomez (17 ani) a jucat minute bune pe final, ceea ce este de lăudat.

 

Dacă sunteți fani Manchester United, alăturați-vă comunității Romanian Red Devils. Ne găsiți pe pagina de Facebook, pe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *