17, Oct 2017
Benfica vs Man United. Avancronica unui meci special

După remiza de pe Anfield Road (Cronica AICI), pentru Manchester United urmează o altă deplasare, cu strânse conexiuni între cele două combatante. ”Diavolii” lui Mourinho dau piept cu Benfica, în Portugalia, în căutarea celei de-a treia victorii și continuarea parcursului perfect din Champions League.

Mourinho și-a avertizat însă elevii că gruparea portugheză este cea mai puternică dintre cele trei oponente din grupa A, în ciuda rezultatelor obținute de ”vulturi” în primele două runde al competiției (înfrângeri cu FC Basel și CSKA Moscova).

Nu au păcălit fotbalul

Benfica a încercat o strategie diferită în acest sezon. Portughezii au vândut jucători în valoare de 130 de milioane de euro, cheltuind doar 8 pentru a-și întări echipa. Consecințele se văd în clasamentele celor două competiții în care sunt angrenați, fiind pe treapta a treia în campionat (după FC Porto și Sporting) și aproape eliminată din Champions League, după doar două runde.

Nicio noutate

Jose Mourinho are în continuare probleme de lot. Niciunul dintre jucătorii aflați pe lista indisponibililor la partida cu Liverpool nu este apt de joc la partida de la Lisabona. Marcos Rojo a făcut deplasarea cu echipa, dar nu va juca. Luke Shaw este în lot, de asemenea, dar rămâne de văzut dacă va prinde sau nu minute.

În schimb, antrenorul celor de la Benfica, Rui Vitoria, are la dispoziție întreg lotul, cu excepția lui Andre Almeida, care a fost eliminat în partida cu FC Basel.

Strânse conexiuni

Între cele două formații există relații istorice strânse. În primul rând, doi dintre jucătorii lui United au trecut pe la Benfica. Este vorba despre Nemanja Matic și Victor Lindelof. Mai mult decât atât, Jose Mourinho și-a început cariera de antrenor pe Estadio Da Luz.

De asemenea, Benfica este echipa pe care Manchester United a învins-o în prima finală de Champions League jucată, în 1968.

Sărbătoare pe Da Luz

Benfica sărbătorește în acest an 14 ani de la construirea noului stadion, astfel că site-ul oficial al ”vulturilor” rememorează 14 dintre cele mai frumoase evenimente petrecute acolo. Unul dintre ele este victoria în fața lui Manchester United, din 2005.

De altfel, succesul din urmă cu 12 ani este singurul înregistrat de gruparea portugheză în fața ”diavolilor”, cele două formații întâlnindu-se de 9 ori. United a câștigat 6 dintre întâlniri.

Echipa probabilă

De Gea – Young, Jones, Smalling, Shaw – Herrera, Matic – Rashford, Mata, Mkhytarian – Lukaku

CITEȘTE ȘI:

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *