14, Apr 2017
Avancronică Manchester United vs Chelsea

În Premier League nu te poți plictisi nicio clipă, dar când echipa ta joacă împotriva ultimei clasate și, o săptămână mai târziu, în fața liderului, și mai faci și o excursie în Belgia pentru un sfert de finală de Europa League, viața de suporter e plină de evenimente. Suntem Diavoli Roșii, nu-i vreme să filosofăm prea mult pentru că duminică, pe Old Trafford vine Chelsea.

Manchester United

La mijloc de aprilie am jucat deja 4 meciuri și mai urmează 5 până la final, iar lotul lui United e întins la maxim. Jones, Smalling și Mata sunt încă accidentați și, dacă pentru fundașii englezi sunt speranțe de revenire în actuala stagiune, The Special Juan e deja confirmat ca indisponibil tot restul sezonului. Rooney și Ashley Young nu au fost în lot pentru Anderlecht, dar mă aștept să fie ambii pe bancă duminică la un meci crucial pentru Diavoli.

Orice punct pierdut în acest moment al sezonului face calculele pentru top 4 mai complicate. Da, top 4 e încă posibil și fără vreun scenariu SF: dacă după Chelsea și Burnley suntem încă la 3-4 puncte distanță de City, atunci Manchester Derby se joacă cu locul de UCL pe masă.

O singură dată a încasat o echipă a lui Mourinho o înfrângere mai dură decât cea din tur, de pe Stamford Bridge (un 5-0 al Realului pe Camp Nou, în 2010). Acel 4-0 încasat de la Chelsea e gaura neagră din care a început, de fapt, cursa în care suntem acum. Mourinho n-are cum să uite acea zi și ambiția uriașă a portughezului vrea răzbunare. Va avea 70.000 de oameni în spate și 11 în teren. Să mai adaug și că Mourinho a fost concediat doar de două ori în carieră de același club: Chelsea?

Chelsea

Dacă va lua titlul în Premier League în acest sezon (și șansele sunt mari), Chelsea va fi a doua campioană consecutivă a Angliei care câștigă campionatul într-un sezon în care nu joacă în cupele europene. Cu o ieșire timpurie din League Cup (în octombrie), echipa lui Conte defilează în campionat și, chiar dacă nu mai e o fortăreață (a treia apărare din PL, după Spurs și United), încă merge constant și nu simte presiune din spate (Spurs sunt la 7 puncte distanță).

Niciun fel de indisponibilitate nu are Conte și singura dilemă pentru meciul de pe Old Trafford e dacă să joace cu Matic sau Fabregas lângă Kante la mijloc în eficientul 3-4-3 pe care l-a perfecționat. Fabregas creează mai multe ocazii de gol pentru echipă, chiar dintr-un rol retras, dar Matic ar reprezenta un plus fizic (cu cifre foarte apropiate de Fabregas), care să-l contrabalanseze pe Fellaini sau să ajute la hărțuirea lui Pogba. În concluzie: Conte va juca echipa standard, nu mă aștept la nicio variație în acest ultim meci cu o echipă din Big 6 pentru londonezi.

Ce trebuie sa facă United?

Chelsea a fost învinsă, de la începutul marșului său spre titlu (început chiar cu trecerea la 3-4-3, la pauza unui meci pierdut cu 3-0 pe Emirates), doar de două ori. Prima oară pe Conte l-a bătut Pochettino cu excelenta sa trupă de la Spurs, jucând un 3-4-3 similar celui jucat de Conte. În a două înfrângere, 2-1 pe Stamford Bridge pe 1 aprilie, Crystal Palace a exploatat o greșeală de selecție a lui Conte: Pedro pe bandă, în locul accidentatului Moses. Celelalte puncte pierdute, în egaluri au avut cauze clare: Burnley a alergat enorm și au ținut cu dinții de punct (1-1), iar Klopp și-a motivat fantastic echipa pentru 1-1, ambele egaluri venind după ce londonezii au condus.

United trebuie să facă meciul sezonului: să alerge mai mult decât o echipă mult mai odihnită și fără presiune și să-și găsească instinctul de gol care a lipsit atât de mult până acum. Valencia și Bailly trebuie să-l sufoce pe Hazard (poate cel mai bun jucător din Premier League în clipa asta), iar orice închizător va folosi Mourinho (probabil Fellaini) trebuie să-l acopere pe Herrera, permițându-i să coordoneze. Pogba? Trebuie să se concentreze, tehnic nu-i lipsește absolut nimic. Și de la Ibra avem nevoie de zi mare…

Echipe probabile

Manchester United: De Gea – Valencia, Bailly, Rojo, Blind – Herrera, Fellaini – Martial, Pogba, Rashford, Ibrahimovic.

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill – Moses, Fabregas, Kante, Marcos Alonso – Pedro, Diego Costa, Hazard.

Unde se vede live Manchester United vs Chelsea?

Manchester United vs Chelsea se joacă duminică, 16 aprilie, de la 18:00 și este transmis, în direct, pe Dolce Sport 1 și Telekomtv.ro.

Credeți că răzbunăm înfrângerea de pe Stamford Bridge și relansăm lupta pentru titlu, pe Old Trafford?

Sursa foto: Independent.co.uk

Dacă sunteți fani Manchester United, alăturați-vă comunității Romanian Red Devils. Ne găsiți pe pagina de Facebook, pe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *