14, Oct 2017
Attack, attack, attack

Fotbalul se schimbă, competițile se schimbă, regulile se schimbă, dar Mourinho rămâne același. Deși a promis că vom vedea un altfel de antrenor la Manchester United, portughezul e același. Iar meciul cu Liverpool dovedește asta.

”Diavolii roșii” au oferit o apariție apatică pe terenul marii rivale, oferind un joc nedemn pentru o echipă pretendentă la coroana cu lauri din Premier League.

Mourinho a mers din nou pe mâna apărării și a sacrificat jocul pentru un punct pe Anfield. E drept, nu știu câte alte echipe vor câștiga pe terenul lui Livepool.

Dave save

Salvatorul lui Jose Mourinho a fost David De Gea. Portarul spaniol a avut o intervenție magnifică la cea mai mare ocazie a gazdelor în prima repriză. Matip a reluat din careu centrarea lui Firmino, scăpat prea ușor din marcaj.

În repriza a doua a mai avut alte două intervenții bune, dar infinit mai ușoare. Astfel, nu e de mirare că jurnaliștii de la Manchester l-au ales omul meciului pentru echipa lui Mourinho.

Mijloc apatic

Foto: manchestereveningnews.co.uk

Jose a concluzionat la finalul partidei că i-au lipsit 3 mijlocași și că, din cauza asta, nu a putut ține pasul cu linia mediană a lui Klopp. De altfel, nu e o surpriză că Mkhytarian a fost inexistent pe durata minutelor jucate. Martial a fost anihilat aproape perfect de Gomez, iar Herrera s-a zbătut mult, dar steril. Matic a fost prins într-un romb în care i-ar fi prins bine Pogba sau Fellaini, pe lângă Herrera.

Mata…?!?

Surpriză a fost lipsa lui Mata din linia de start, jucător care n-a fost implicat în pauza internațională la echipa națională, lucru care dovedește că Mourinho a fost mai preocupat de defensivă decât de ofensivă. Dovadă că Darmian a jucat pe stânga și nu Young sau Blind.

Lukaku, mielușelul

Foto: manchestereveningnews.co.uk

Este poate lipsit de bun simț să-l criticăm pe Lukaku după un prim meci rău în tricoul roșu, mai ales că mijlocul nostru n-a funcționat deloc pe Anfield. Dar, atacantul belgian a avut o situație imensă de a marca, din care, într-un meci lipsit de încrâncenarea unui derbi, ar fi marcat fără probleme. În rest, câteva intrări dure la adversar, care l-ar fi putut costa, cu un alt arbitru la centru. Așadar, un alt meci mare în care el nu punctează și care dă apă la moară contestatarilor.

Cât de important e Pogba?

Cred că meciul acesta a demonstrat cât de important e Paul Pogba în linia mediană. Lipsa francezului s-a simțit astăzi mai mult ca oricând. Cu ”șesarul” francez pe teren, United ar fi avut mai multă imaginație, mai mult aplomb și ar fi inspirat mai multă teamă adversarului.

Attack, attack, attack

În urma acestei performanțe, lăsând la o parte scorul, inevitabil se naște întrebarea: E Manchester United capabilă să ia titlul anul acesta? Timpul ne va răspunde cel mai bine. Cert e că fanilor nu le vor cădea foarte bine încă două astfel de evoluții în următoarele dueluri tari, cu Tottenham și Chelsea. ”Attack, attack, attack”, au cântat fanii lui United pe final de meci. Vă sună familiar? E cam devreme pentru un asemenea cântec, dar însumează perfect meciul de astăzi.

Foto: manchestereveningnews.co.uk

Caseta tehnică

Liverpool 

Mignolet – Gomez, Lovren, Matip, Moreno – Can, Henderson, Wijnaldum – Salah (Chamberlaine), Firmino (Solanke), Coutinho (Sturridge)

Man United

De Gea –  Valencia, Jones, Smalling, Darmian – Herrera, Matic – Young (Lindelof), Mkhytarian (Lingard), Martial (Rashford) – Lukaku

 

 

 

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Attack, attack, attack

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *