7, May 2021
Eșec, dar totuși victorie. AS Roma – Manchester United 3-2

Manchester United pierde pe terenul lui AS Roma în returul semifinalei din Europa League. Eșec, dar totuși victorie, căci ”diavolii roșii” s-au calificat în finala competiției pe care au câștigat-o în 2017.

A fost un meci extrem de spactaculos pentru privitorii neutri. Ambele echipe s-au întrecut în ratări uriașe. United a început partida cu frâna de mână trasă și a arătat o atitudine de ”trebuie să fiu pe teren dar nu am chef”.

Van de Beek și-a făcut apariția în primul 11 și asta s-a văzut. ”Diavolii” au creat mult mai ușor ocazii de poartă, dar au și pierdut din echilibrul defensiv pe care-l oferă McFred. AS Roma a pornit tare și a ratat două ocazii mari în startul partidei. De Gea a prins însă o zi uimitoare și a apărat.

AS Roma cu ocazile, United cu golul

Italienii și-au creat însă mai multe ocazii de poartă, în special în zona centrală, acolo unde lipsa lui McTominay s-a simțit. Van de Beek a participat rareori la faza defensivă, fiind mai preocupat cu atacul.

Dar să nu-l crucificăm pe olandez, aflat abia la al cincilea meci întreg pe care-l termină pe teren. Donny s-a descurcat bine pe ofensivă, acolo unde creativitatea lui ajută la cursivitatea fazelor de atac.

Atribuțile defensive i-au fost date lui Pogba, care n-a făcut deloc un meci bun la Roma. Drept dovadă, francezul a și fost înlocuit cu Matic, în minutul 64.

Deși United a condus la pauză prin reușita lui Cavani, ”romanii” au revenit rapid pe tabelă și două goluri în 3 minute au întors scorul. Moment în care Solskjaer a simțit că are nevoie de mai multă prospețime la mijloc și l-a introdus pe teren pe sârb.

Acesta a liniștit mijlocul lui Manchester United, dar găurile au rămas în benzi, acolo unde Wan-Bisakka și Shaw au fost înlocuiți la pauză pentru a fi odihniți. Asta s-a văzut din plin la golul de 3-2 pe care l-au marcat elevii lui Fonseca.

Mai întâi Telles și apoi Fred și-au pierdut pașapoartele de brazilieni și au făcut 3 erori consecutive speculate imediat de polonezul Zalewski.

Eșec, dar totuși victorie

Deși a pierdut, Manchester United se califică în finala Europa League unde va da piept cu Villareal. Jocul va avea loc pe 26 mai, în Polonia, la Gdansk.

Pe cât de spectaculoasă a fost semifinala cu AS Roma, pe atât de închis se anunță meciul cu ”submarinul galben”. Manchester United și Villareal s-au întrâlnit de 4 ori până acum, în Champions League. Nu s-a dat niciun gol în cele 4 partide.

Cifre

13 – Totalul de 13 goluri este cel mai mare într-o semifinală, în istoria competiției.

2 – Manchester United este doar a doua echipă în istoria competiției care marchează cel puțin 8 goluri în semifinală, după Alaves în 2000-2001.

8 – Manchester United s-a calificat în a opta finală europeană din istoria clubului.

2 – Edinson Cavani este primul fotbalist care marchează câte o dublă în ambele manșe semifinale ale unei cupe europene de la Klaus Allofs pentru FC Koln în ediția 1985-86 a Cupei UEFA.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *