2, Dec 2017
Arsenal vs Manchester United 1-3. David De Gea și Goliații

Man United a mers pe Emirates știind că orice rezultat în afară de victorie înaintea derby-ului cu vecinii gălăgioși era echivalent cu încheierea luptei pentru titlu încă de la începutul lunii decembrie. Avea să fie un meci în care, deși am marcat de 3 ori, victoria a venit de la cel mai bun portar din lume: David De Gea.

Primul 11 a fost neschimbat față de victoria cu Watford din mijlocul săptămânii, ceea ce rar s-a întâmplat în acest sezon (cred că e doar a doua oară când avem aceeași formulă în două meciuri consecutive). De Gea – Smalling, Lindelof, Rojo – Valencia, Matic, Pogba, Young – Lingard, Lukaku, Martial.

Privind 3-4-3-ul de start al lui Mourinho, nu pot să nu admir versatilitatea tactică din ce în ce mai bună a lui United. 5-4-1 pe defensivă, adesea 4-4-2 pe contre, cu Lukaku muncind enorm să creeze spații pentru extreme (într-un rol apropiat de un False 9) și extreme care pot câștiga dueluri directe, rupând astfel organizarea defensivă a adversarilor.

Foarte concentrați au intrat Diavolii în teren și, după nici un sfert de oră, era 0-2 pe Emirates! Întâi Valencia recuperează foarte sus, combină cu Pogba și înscrie printre picioarele legendarului Petr Cech. Apoi Lingard, tot pe o recuperare avansată, e servit superb de Martial pentru 2-0, din mijlocul careului Tunarilor! Ambele goluri au venit pe greșeli individuale ale fundașilor centrali ai lui Arsenal, fiind marcate cu primele două șuturi pe poartă ale lui Man United!

Le-a luat ceva adeversarilor noștri să se trezească, dar de acolo (cam pe la minutul 30), scena i-a aparținut lui… David De Gea. 14 parade a reușit cel mai bun portar din lume sâmbătă seara, nou record într-un meci de Premier League! A scos șuturi de la distanță, devieri și reluări din gura porții, a ținut poarta închisă, lui datorându-se victoria poate chiar într-o mai mare măsură decât marcatorilor.

Golul lui Arsenal a venit pe o greșeală de poziționare a liniei defensive care i-a lăsat pe Ramsey și Lacazette complet liberi în fața lui De Gea. Din fericire, pe o contră excelentă a făcut Lingard 1-3, chiar când Tunarii se apropiau de golul al doilea cu fiecare atac. Arsenal a câștigat la absolut orice statistică imaginabilă în fotbalul modern, însă pragmatismul lui United (3 goluri din 4 șuturi pe spațiul porții) a câștigat meciul la singurele cifre care contează: scorul de pe tabelă!

Pogba însă a făcut finalul mai palpitant, când chiar nu aveam nevoie de și mai multe emoții. După un fault tare și inutil (l-a călcat pe Bellerin pe o fază de atac), omul fără care această echipă nu merge a încasat un cartonaș roșu. Va lipsi cu Man City și, cel mai probabil, va fi suspendat 3 etape…

Rezumat video: Arsenal vs Manchester United 1-3

Ne întoarcem pe Old Trafford week-end-ul viitor pentru derby-ul Manchester-ului, un meci crucial pentru sezonul lui United. Cu o victorie împotriva lui City, campionatul încă s-ar juca până în luna mai. Dacă la Huddersfield sau Stoke s-au pierdut puncte importante, e timpul ca băieții lui Mourinho să se revanșeze și sa facă Manchester-ul roșu încă o dată!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact. 

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *