5, Oct 2020
Manchester United și-a luat fundaș stânga. Interesantul caz al lui Alex Telles

Alex Telles este noul fundaș stânga a lui Manchester United. Fotbalistul de 27 de ani vine de la FC Porto și a semnat un contract pe 4 sezoane cu opțiune pentru încă unul.

Brazilianul evoluează din 2014 în Europa, când a fost cumpărat de Galatasaray de la Gremio, pentru 1.35 milioane de euro. După un an și jumătate a plecat împrumut la Inter Milano în schimbul a peste 5 milioane de euro. În 2016 FC Porto a plătit aproape 8 milioane de euro pentru servicile sale.

Ajuns la 27 de ani, jocul prestat în ultimele sezoane dar mai ales cifrele sale îl recomandă ca și unul dintre cei mai buni fotbaliști din Europa pe postul său. În cele patru sezoane petrecute la Porto are cifre absolut uluitoare pentru un fundaș stânga. În 195 partide a marcat de 26 ori și a dat 57 de pase de gol. Așadar cu o medie de 31 de partide pe sezon, neincluzând sezonul în curs, a fost implicat în faze care au condus la 83 de goluri.

Foto: forbes.com

Alex Telles este un fundaș stânga cu un apetit ridicat pentru faza ofensiva, dar care nu face rabat de la efort și pe fază defensivă. Practic este un jucător stăpân pe banda stânga a echipei sale. Cu o abilitate ieșită din comun, Telles se descurcă de minune la loviturile libere, este un expert al penaltiurilor și a atras atenția Europei cu centrările sale perfecte.

Are un șut puternic și a marcat de multe ori din afara careului, lucru care-l recomandă pentru Premier League. 1.8 pase cheie, 1.3 șuturi pe poartă și 2.2 centrări periculoase în careu pe meci arată ce arme ofensive are jucătorul adus de la FC Porto.

Citind cele mai de sus, te-ai aștepta ca un astfel de jucător să fie la mare căutare, mai ales la 27 de ani. Un fotbalist matur, constant, lipsit de accidentări, cu calitățile sale Telles a prins doar un meci în naționala Braziliei nereușind să se impună în fața lui Marcelo sau Danilo.

Chiar și așa, interesul pentru semnătura sa nu a fost unul ridicat, Manchester United fiind singurul nume mare care a insistat pentru transferul său. Juventus și PSG s-au mai interesat de el, fără însă a face vreo ofertă portughezilor. Mai mult decât atât, presa engleză a speculat că a fost doar a doua opțiune pentru Solskjaer, care pare că l-a dorit pe Reguilon, jucător ajuns între timp la Tottenham.

Foto: abola.pt

Chiar și ”diavolii roșii” au tergiversat semnătura sa până în ultimul moment, ceea ce face ca situația sa să fie cu atât mai interesantă și ciudată. De ce un fotbalist cu calitățile sale a fost semnat în ultima zi de transferuri, cu o jumătate de an înainte de a putea fi luat gratis?

E o întrebare la care nu putem oferi un răspuns și care va naște semne de întrebare asupra jucătorului. Cert este că Alex Telles e noul fundaș stânga a lui Manchester United. Îi urăm bun venit și la cât mai multe succese în tricoul ”diavolilor roșii”!

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Manchester United și-a luat fundaș stânga. Interesantul caz al lui Alex Telles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *