13, Sep 2020
A început Premier League. Ce noi reguli s-au introdus: VAR, henț, fără pauză de iarnă

Un nou sezon de Premier League a început sâmbătă cu partida dintre Arsenal și Fulham. Manchester United însă va debuta în sezonul 2020-2021 doar pe 19 septembrie.

”Diavolii” au primit o săptămână în plus de pauză de la federația engleză datorită parcursului mai lung din cupele europene. Așadar, meciul din prima etapă, cel împotriva lui Burnley a fost amânat la o dată nestabilită încă. În aceste condiții, trupa lui Solskjaer va debuta în nou sezon pe 19 septembrie, pe Old Trafford, împotriva lui Crystal Palace, de la ora 19:30, în direct pe Eurosport.

Noul sezon din Premier League aduce și câteva noutăți. În primul rând. Manchester United se va deplasa iar pe Craven Cottage (Fulham), după o pauză de un an, pe The Hawthorns după una de două sezoane și pe Ellan Road după o așteptare de 16 ani. Despre rivalitatea dintre Manchester United și Leeds am scris mai jos.

Sezonul 2020-2021 va aduce schimbări și în ceea ce privește VAR-ul, în modul în care acesta va fi folosit. După un prim an în care a rămas de multe ori în offside, federația engleză a decis să ofere arbitrului șansa de a vedea reluarea unei faze litigioase pe un ecran aflat la marginea terenului, așa cum s-a întâmplat în alte campionate de top.

O altă schimbare majoră se va petrece la loviturile de departajare. Portarul este obligat să stea pe linia porții. În caz contrar un penalty se va repeta, dar doar dacă va fi ratat cu contribuția portarului. Dacă jucătorul de câmp trage peste poartă sau pe lângă, atunci VAR nu va interveni, indiferent dacă portarul era sau nu pe linia porții. Penaltiul nu se va repeta dacă portarul iese de pe linia porții și jucătorul advers marchează.

Și mai multă confuzie

Nici semnalizarea ofsaid-ului nu a scăpat de modificări. Arbitrul asistent va lăsa steagul jos până la finalizarea fazei de joc, abia după aceea va semnaliza poziția afară din joc. Dacă e nevoie, VAR va studia faza. Regula pare cel puțin ciudată, pentru că de multe ori fazele se pot prelungi prea mult și crea confuzie și mai mare.

Vă mai amintiți linile prin care VAR semnalizează offside-ul milimetric? Ei, și acestea s-au modificat pentru a evita confuzile create de difuzarea fazelor la televizor. De acum încolo o linie verde va însemna că atacantul a fost în poziție corectă, iar o linie roșie că a fost în poziție afară din joc.

Mâna, bat-o vina!

O modificare importantă s-a făcut și în ceea ce privește hențul. Limita dintre umăr și braț e denumită acum ”dedesubtul subrațului”. Această zonă devine limita dintre henț și joc regulamentar. Poza de mai jos spune mai mult decât o mie de cuvinte. Practic, dacă mingea lovește umărul, nu se mai dă henț.

Foto: premierleague.com

De asemenea, noua lege spune clar că orice gol va fi anulat dacă un jucător atinge mingea cu mâna chiar și involuntar.

3, mai bun decât 5

Deși unul dintre cluburi au încercat să păstreze regula cu 5 schimbări, Federația engleză a decis în urma unui vot secret al cluburilor că se revine la legea originală, cea cu 3 schimbări.

Fără fani în tribune

Cea mai importantă schimbare față de sezonul trecut este faptul că fanii nu vor avea acces la meciuri. Autoritățile din Marea Britanie au un plan și lucrează la o soluție pentru a permite spectatorilor accesul pe stadioane în standarde de securitate în urma problemelor create de Coronavirus.

Presa din Anglia scrie că planul inițial era ca la sfârștiul lui Octombrie să se dea drumul la fani în tribune, dar creșterea rapidă de cazuri de Covid 19 în ultimele săptămâni în Regatul Unit i-a făcut să pună planul pe pauză pentru moment.

Ca în fiecare an, avem o minge nouă. În acest sezon, Nike a produs un balon inovator, în urma unor cercetări făcute pe durata a 8 ani de zile. Denumită Nike Flight Ball, mingea are parte de o tehnologie AerowSculpt și oferă o aerodinamică imbunătățită datorită unui aspect revoluționar.

FA Cup și Cupa Ligii

Pentru că sezonul 2020-2021 va fi mai scurt cu 5 săptămâni, s-a renuțat la celebrele rejucări din Cupa Angliei, în cazul în care un meci se va termina la egalitate.

De asemenea, semifinalele Cupei Ligii se vor juca într-o singură manșă, față de sezoanele trecute când s-a disputat în două jocuri.

Nici pauză de iarnă nu va mai avea loc în acest sezon, tocmai din motivul enunțat mai sus. Calendarul a fost făcut în așa fel încât penultima etapă a turului s-a împărțit în două weekend-uri consecutive, pentru a da câteva zile de odhină echipelor.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “A început Premier League. Ce noi reguli s-au introdus: VAR, henț, fără pauză de iarnă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *