29, Apr 2021
7 goluri, 7 navete de vin

Pe 10 aprilie 2007 Manchester United o bătea pe AS Roma după ce a marcat 7 goluri în returul sferturilor de finală din Liga Campionilor și scria o pagină în cartea de istorie a clubului, o pagină pe care toți fanii ”diavolilor” și-o amintesc cu mândrie. Și pe baza zicalei cu capra vecinului, nu doar ei rememorează cu plăcere acea noapte de vis.

Golurile marcate de Carrick (2), Smith, Rooney, Ronaldo (2), Evra au pus AS Roma la pământ și au adus motive de sărbătoare și în partea albastră a orașului din capitala Italiei.

Fanii lui Lazio s-au bucurat atât de mult de înfrângerea rivalei din oraș încât au decis că pentru isprava sa, Sir Alex Ferguson merită o scrisoare și un cadou inedit.

Astfel că la câteva zile după meci, pe numele legendarului antrenor a sosit un pachet din Italia, însoțit de o scrisoare. Redăm mai jos conținutul, o traducere aproximativă, după exemplarul publicat de fanii lui Lazio pe rețelele de socializare.

Sursă foto: sportsskeeda.com

“În numele fanilor lui Lazio, cea mai veche și nobilă echipă din Roma, vrem să vă mulțumim pentru extraordinara performanță din Liga Campionilor, împotriva lui AS Roma. După cum știți, Roma Derby este unul dintre cele tari din lume, iar rivalitatea se întinde pe durata a tuturor celor 365 de zile ale anului. Ca urmare, înfrângerea umilitoare, 7-1, pe care i-ați administrat-o celei de-a doua echipe din Roma și-a câștigat deja locul în istoria eternă a orașului, alături de monumentele care l-au făcut faimos.

Vă rugăm să acceptați un cadou din partea noastră, 7 navete de vin Chianti câte una pentru fiecare gol marcat, în semn de prietenie și mulțumire”, scrie în scrisoarea fanilor laziali.

Într-o scrisoare publicată de @unitedarmyfc , Sir Alex Ferguson le-a răspuns fanilor lui Lazio pentru gestul lor și le-a mulțumit pentru cadoul inedit.

Pe teren la acel meci s-au aflat Michael Carrick, Ole Gunnar Solskjaer și Darren Fletcher, care se află și acum în staff-ul lui ”diavolilor roșii”. Dacă primul 11 a fost unul apetisant, cu Van der Saar, Rio, Giggs, Carrick, Rooney, Ronaldo, pe banca de rezerve au luat loc jucători precum Dong, Richardson, Catchart sau Eagles.

Chiar și așa, în acel an, Manchester United a fost eliminată de o altă echipă din Italia, în semifinalele competiției. Însă, un an mai târziu, ”diavolii” nu s-au mai oprit până nu au pus mână pe trofeu, la Moscova, în 2008.

Astăzi e un nou episod între Manchester United și AS Roma, iar noi sperăm la o nouă victorie a ”diavolilor roșii”. Nu neapărat atât de categorică, dar o victorie.

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 2
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “7 goluri, 7 navete de vin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *