1, Jul 2020
3, cifră norocoasă. Brighton – Manchester United 0-3

3 pare a fi o cifră norocoasă pentru Manchester United în aceste zile pentru că a treia vizită pe stadionul lui Brighton s-a încheiat în sfârșit cu victorie. În precedentele două partide jucate pe Amex Stadium de la revenirea ”pescărușilor” în Premier League gazdele s-au impus de fiecare dată.

N-a mai fost cazul și acum. ”Diavolii” au dominat de o manieră categorică meciul, încă din primul minut. Astfel, Mason Greenwood a deschis scorul destul de repede, în minutul 16. Presingul sufocant pe care Manchester United l-a practicat timp de 60-70 de minute a dat roade chiar de la începutul partidei.

Greenwood a ajuns la 6 goluri în Premier League în acest sezon. Foto: premierleague.com

❤️ Pogba ❤️ Bruno

Am cam rămas fără superlative când vine vorba despre cei doi. Pogba și Bruno se înțeleg de minune și formează un cuplu de mijlocași care ne-a lipsit de multă vreme.

Lângă Bruno, pur și simplu și-a găsit și francezul pofta de fotbal. Portughezul e ca matca, albina aia regină care se plimbă peste tot în căutare de polen. Cam așa e și Bruno, peste tot pe teren. Ba mijlocaș ofensiv în spatele atacanților, ba în dreapta, ba în stânga, ba îl ajută pe mijlocașul defenisiv, Matic aseară, ba la marginea careului propriu pentru a se apăra, ba în celălalt careu la finalizare.

Foto: premierleague.com

Iar pe Amex Stadium a fost omul meciului, fără îndoială. Nu doar pentru că a dat două goluri, dar pentru modul în care și-a coordonat echipa din teren. Colaborarea cu Pogba arată din ce în ce mai bine și asta nu ne poate decât bucura. Diferența s-a putut observa în minutul 75 când cei doi au fost înlocuiți.

Din 3 în 3

După ce a dat 3 goluri cu Sheffield, Manchester United a marcat din nou de 3 ori și pe Amex Stadium din Brighton. De altfel, stadionul ”pescărușilor” era singurul pe care ”diavolii” n-au câștigat în istoria Premier League, conform comentatorilor de la Skysports. Va trebui să verificăm informația asta. 🙂

Încă 3 puncte în clasament și lupta pentru un loc în Liga Campionilor continuă.

Foto: premierleague.com

La pomul lăudat…

Dacă tot suntem la capitolul laude, nu se poate să trecem peste fără a scoate în evidență evoluția lui Matic sau Greenwood. L-ați mai văzut pe sârb atât de bun ca și aseară?

Nemanja a făcut un meci perfect la mijloc. Foarte sigur, elegant, mereu cu un pas înaintea adversarului a oferit stabilitate echipei și a făcut perfect legătura între defensivă și ofensivă. Iar golul 3 stă mărturie pentru asta.

Apropo de golul trei. Nu v-a venit în minte contraatacul ăla fulgerător din meciul cu Arsenal, din Champions League? Tot golul de 3-0. Ruta Ronaldo, Park, Rooney și Ronaldo la finalizare.

Video: Counter-attack v Arsenal in 2009

That’s how you counter-attack! Cristiano Ronaldo finished off this stunning breakaway on this day six years ago, as we beat Arsenal to reach the Champions League final.

Posted by Manchester United on Tuesday, May 5, 2015

Cât despre Greenwood a devenit aseară primul fotbalist sub 19 ani care marchează 6 goluri în Premier League de la Wayne Rooney încoace, 2003-2004, conform BBC.

Pentru Manchester United urmează un meci pe teren propriu împotriva lui Bournemouth, sâmbătă de la ora 17:00, iar mai apoi o deplasare la Birmingham pe Villa Park, joi de la ora 22:15.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *