29, Nov 2017
Watford vs Manchester United 2-4: Forever Young

Înainte de deplasarea pe Vicarage Road, unde urma să întâlnim o echipă în formă și în vogă în acest sezon de Premier League, mă gândeam la un meci greu de câștigat. 0-1, nu? Ei bine… NU! 2-4 a fost scorul într-o nebunie de partidă!

De data asta Mourinho a apelat din nou la 3-4-3, așezarea pe care a mai folosit-o în acest sezon împotriva unor echipe precum Chelsea sau Spurs, care se apără cu linii de 3. Marco Silva și Watford ar trebui să se simtă flatați de alăturarea asta.

Echipa de start: De Gea – Smalling, Lindelof, Rojo – Valencia, Pogba, Matic, Young – Lingard, Lukaku, Martial.

Foto: PremierLeague.com

Watford a început bine, curajos, controlând începutul de meci și ajungând parcă mult prea ușor la poarta noastră. Aici trebuie remarcat jocul excelent făcut de Lindelof, care începe să se obișnuiască să fie Diavol. La majoritatea fazelor, suedezul l-a avut în marcaj pe excelentul Richarlison, wonder-kid-ul lui Marco Silva de la Viespi, iar acesta n-a reușit nicio fază periculoasă.

Apoi și-a început Ashley Young reprezentația. Ne-a avertizat etapa trecută cu golul victoriei în fața lui Brighton (a fost deviat, creditat oficial ca autogol) și din nou chiar în debutul meciului, cu o acțiune excelentă, dar cum să bănuim ce avea să urmeze? Întâi a văzut, doar el, un culoar prin care a strecurat mingea la colțul scurt, printre picioarele lui Prodl, apoi ne-a lăsat 6 minute să ne revenim ca să putem savura lovitura liberă bătută impecabil, la vinclu, pentru 0-2.

Cu Martial finalizând pentru 0-3 cu o oră rămasă de joc, meciul părea închis. Watford a avut o repriză secundă foarte sus în terenul nostru, dar ratările Diavolilor le-au dat aripi să atace… Au și marcat de două ori: Deeney dintr-un penalty scos de Pereyra la un fault al lui Rojo, apoi mijlocașul defensiv Doucoure cu o reluare din prima (pentru că a venit fără om, adică fără Lingard), cam imparabilă pentru De Gea. Din fericire s-a revanșat Lingard cu un al patrulea gol superb, după o cursă în care a fost încercuit de 4 jucători în galben.

Știați că Ashley Young…

…nu mai înscrisese din ultima etapă a sezonului 2015/2016?

…ultima dublă o reușise cu peste 5 ani în urmă, într-un 1-3 pentru Man United, pe White Hart Lane?

…s-a lansat în fotbal la Watford, răsărind din academia Viespilor înainte să joace peste 100 de meciuri pentru club și fiind prima echipă pentru care a evoluat în Premier League?

…dacă va fi sănătos, la primăvară va ajunge în punctul în care va fi jucat cele mai multe meciuri din carieră pentru Manchester United?

…tocmai a revenit la naționala Angliei după 4 ani?

Ne-am distrat, ne-am enervat puțin când am luat două goluri în 7 minute, dar punctele și golurile contează pentru că sâmbătă seara mergem pe Emirates, unde Mourinho se va bate cu unul dintre cei mai aprigi inamici pe care i-a întâlnit vreodată: Arsene Wenger.

Glory, glory Man United!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact. 

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *