2, Jul 2019
SpiderWan-Bissaka. Povestea fotbalistului care a vrut să le calce pe urme lui Henry și Ronaldinho dar a ajuns fundaș

E fan Arsenal, a început fotbalul visând să devină noul Thierry Henry sau Ronaldinho, iar în urmă cu 18 luni cerea să fie lăsat să plece în League Two, a patra ligă engleză, ca să primească minute de joc.

Acum a semnat cu Manchester United. Vorbim despre Aaron Wan-Bissaka, noul fundaș dreapta al ”diavolilor”. Fotbalistul de 21 de ani, care a debutat și în naționala Angliei, a fost adus de la Crystal Palace și a fost cel mai bun fundaș dreapta, statistic vorbind, în sezonul trecut în Premier League.

Sursă foto: theguardian.com

Talentul său, dar mai ales evoluțile din ultimul an îl recomandă ca și urmașul lui Gary Neville în tricoul ”diavolilor”. Dar până să-l ajungă pe acesta are o altă misiune, să-l scoată din primul 11 pe Young, care a jucat tot sezonul trecut ca fundaș dreapta din cauza problemelor pe care le-am avut în acea zonă. Și să fim sinceri, nu mai vrem să-l vedem pe Ashely jucând din nou în acea poziție.

Wan-Bissaka s-a născut la Londra și a jucat la Crystal Palace de la 11 ani. A făcut pasul la echipa mare în 2017, dar pentru că nu a prins minute pe teren, în ianuarie 2018 a cerut să fie împrumutat la o altă echipă, unde ar putea prinde mai multe minute de joc.

Roy Hodgson nu doar că s-a opus dar i-a și oferit șansa debutului. Și ce start de carieră a avut. Primele sale trei partide în Premier League au fost împotriva lui Tottenham, Chelsea și Manchester United.

Wan-Bissaka, în vizită la școala la care a studiat. Foto: theguardian.com

”Practic am aruncat copilul în apă, iar el a a avut două opțiuni: să învețe să imediat să înoate sau să se înece”, a povestit Roy Hodgson, antrenorul ”vulturilor”.

Deși a început fotbalul ca și ”winger”, Wan-Bissaka a impresionat prin calitățile sale defensive. A trecut fundaș de bandă când la club a ajuns Frank De Boer, când a trebuit să se adapteze noului sistem de joc. De acolo și-a câștigat și porecla: ”Spiderman”, pentru că i-a făcut viața un coșmar lui Wilfred Zaha, vedeta lui Palace, la unul dintre antrenamente. Datorită membrelor lungi a reușit să-l deposedeze pe acesta la fiecare încercare de dribling. Atunci i-a atras atenția și lui Hodgson, care l-a aruncat curajos în luptă.

Același antrenor a remarcat constanța de care a dat dovadă, după prima mare greșeală pe care a făcut în Premier League: ”Sincer, mă bucur că a greșit contra lui Fulham. Juca atât de bine încât începusem să cred că e un robot”.

Foto: thesun.co.uk

După un sezon foarte bun la Crystal Palace, desemnat jucătorul sezonului, Aaron Wan-Bissaka a acceptat oferta lui Manchester United și speră să-și facă simțite încă de la primul meci calitățile: ”deposedările, viteza și tehnica”, precum singur se descrie.

Un fotbalist foarte atletic, Wan-Bissaka are un atu mare, e foarte bun în duelurile unu la unu. Foarte puțini fotbaliști reușesc treacă de el din cauza calităților sale atletice și a tehnicii de deposedare.

Visând să devină Henry sau Ronaldinho, lui Aaron nu-i este teamă să controleze mingea, dar să nu avem mari așteptări de la el la așa ceva.

Sursă foto: thesun.co.uk

La doar 21 de ani, Wan-Bissaka nu e un produs finit, dar cu siguranță e un diamant care, șlefuit corespunzător, poate ajuta la renașterea lui Manchester United.

Citește și

Daniel, pericol public. Profilul primului transfer din era Solskjaer

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter, Instagram sau cu un mesaj prin formularul de contact


  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “SpiderWan-Bissaka. Povestea fotbalistului care a vrut să le calce pe urme lui Henry și Ronaldinho dar a ajuns fundaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *