9, Apr 2021
Victoria fotbalului eficient. Granada – Man United 0-2

Rashford l-a depășit de mult timp pe acel Rashford care aducea victoria într-o semifinală contra lui Celta Vigo. Acest Marcus e diferit, s-a maturizat. Dar stilul i-a rămas la fel, viteza și demarajul încă îi pot pocii numele din ”RashFord” în ”RashFerrari”. Cota i-a crescut, acum este cel mai scump jucător al planetei, conform CIES Football Observatory, citat de Skysports.

Nu-i așa că e uimitor? Un fotbalist al lui United este cel mai valoros, cel mai special, mai special chiar și decât The Special One, cel mai..cum vreți. Chiar așa este, nu e o glumă proastă. Cu părere de rău, însă, nu am apucat să îi vedem golul de aseară live. Televiziunea spaniolă era preocupată să difuzeze în reluare o ratare a compatrioților lor, iar cadrul din teren, cu mingea la piciorul lui Lindelof, care se gândea la o pasă către Maguire sau Bissaka, nu prezenta un interes considerabil. Până când suedezul s-a transformat în neamț, iar pasa lui Kroos-Lindelof a ajuns la Rashford, iar mai departe în plasă.

Ce i-a plăcut suporterului mancunian?

Scorul, înainte de toate. După cum îl cunosc, ar alege un meci prost, dar un scor final care să-l liniștească la miezul nopții. În fotbalul modern, asta contează cel mai tare, asta face toți banii. Posesia n-a fost nimicitoare. Uneori, ”diavolii” au lăsat impresia că o vor pierde doar dacă vor dori asta. Des criticatul Maguire s-a descurcat onorabil, de multă vreme un apărător nu a urcat atât de departe cu mingea la picior.

Apoi, dacă suporterul nu este atât de drastic, se poate să-i fi plăcut de Pogba ori de Bruno, care a fost in ceață până să marcheze –cu noroc- din penalty. Dar e meritul său că United este în avantaj și este cu un picior în semifinală. Deși a făcut un meci mai altfel, Fernandes a marcat, în ciuda ratărilor, a apărării strânse a Granadei, a mingilor ajunse la el dar fără vreo cale de a putea fi trimise către poartă.

Fernandes a marcat, ceea ce știe să facă bine. Cu emoții și mergând tiptil către punctul cu var, de parcă ar trezi pe cineva. Portatul a fost la o palmă distanță de a-i apăra șutul, acum United este la o palmă distanță de a ajunge în semifinale.

Cifre

1 – Man United a câștigat pentru prima dată în istorie două meciuri la rând în deplasare, în fața echipelor din Spania.

4 – Meciuri fără gol primit pentru ”diavoli” în Europa, în ultimele 5 partide.

4 – Marcus Rashford este al patrulea jucător din premier League care ajunge la 20+ goluri în acest sezon, după Kane, Fernandes și Salah.

Pentru Manchester United urmează o nouă partidă în deplasare, pe terenul lui Tottenham, duminică de la ora 16:30, apoi returul cu Granada, joi.

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *