21, Jan 2021
În vârful Kilimanjaro. Fulham – Man United 1-2

Dacă prin birourile lui United se vorbește despre câștigarea campionatului, și sunt sigur că e așa, victoria contra lui Fulham trebuie uitată cât mai repede posibil. Asta pentru că echipa lui Ole a suferit mai mult decât ar trebui să îndure un lider în Premier League.

S-a lăsat dominată, atacată, a acceptat că trebuie să se apere și a așteptat fluierul final în fața unui adversar aflat pe loc retrogradabil. Spre lauda ei, a știut cum să conserve avantajul minim de pe tabelă. Să-l înghețe, cum s-ar spune. S-ar putea, totuși, ca acest tertip de a învinge să nu dea în continuu roade, iar pentru asta Ole are nevoie de încă un plan care să asigure locul din fruntea clasamentului.

Cavani, omul potrivit, la locul potrivit

Nu s-a precipitat nici când adversarul a înscris în debutul jocului, după o fază jucată greșit la linia offside-ului. Imediat, putea beneficia de o lovitură de pedeapsă, însă Martin Atkinson a ignorat protestele și a lăsat jocul să continue. Personal, cred că se impunea măcar deplasarea centralului până la camera video, dacă nu cumva și dictarea unui penalty împotriva lui Fulham.

Cavani și bucuria de după gol. Foto: premierleague.com

United, altminteri o echipă mare, a marcat după prima gafă a adversarului. Respingerea neconvingătoare a lui Areola a ușurat munca lui Cavani de a marca primul său gol după suspendare. Cu câteva secunde înainte, Bruno Fernandes lovise bara din stânga porții, semn că United începea să tureze din motoare.

În vârful Kilimanjaro

De lăudat ar fi efortul lui Fred de a păstra întreg mijlocul cât mai curat, capacitatea sa de efort și de luptă. Pogba pare că înoată, cel puțin pentru moment, în apele sale, a marcat al doilea gol decisiv și consecutiv pentru United. Șutul său cu piciorul stâng din marginea careului s-a oprit în plasa laterală a porții.

Un umăr serios de ajutor pentru a sta, cel puțin pentru moment, pe fotoliul de lider. Loc bine-meritat pentru echipa clădită de Solskjaer, obișnuită, în istoria recentă, că podiumul este zonă interzisă.

Pe lângă locul apreciat din clasament, au trecut un an și o zi de la ultima înfângere din deplasare a echipei. Demn de laudat, de apreciat. Ole a ajuns „până pe vârful muntelui Kilimanjaro”, unde, spunea el, „vei muri de frig dacă te relaxezi”. Continua el, „este momentul să trecem la lucruri mai mari și mai bune”. Să fim primi care le întâmpină!

Cifre

4 – Nicio echipă n-a primit mai multe goluri decât Manchester United în primele 5 minute ale jocului – 4 – Lipsă de concentrare.

17 – Manchester United a egalat cea mai lungă serie de meciuri fără eșec în deplasare, din istoria echipei. Doar trupa din ’99 a mai reușit 17 partide consecutive fără să piardă ”afară”.

1 – Manchester United e prima echipă care o bate pe Fulham după ce aceasta înscrie prima, sub conducerea lui Scott Parker. Au fost 41 de astfel de partide.

4 – Cavani e primul jucător din istoria lui United care dă primele sale 4 goluri pentru club în deplasare.

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *