24, Feb 2022
Un fotbal al nimănui! Atletico Madrid – Man United 1-1

Doar un egal la Madrid pentru Rangnick împotriva lui Simeone, la capătul unui meci în care elevii săi au scos maxim din cât se putea. Ținând seamă de cele două bare pe care le-a avut Atletico, semnate mai întâi de Vrsaljko iar apoi de Griezmann, United se poate considera chiar norocoasă că a marcat pe final și pleacă, astfel, neînvinsă.

În condițiile date, pentru Ronaldo&Co acest rezultat de egalitate nu valorează nici dublu, cât ar fi însemnat dacă mai era valabilă regula golului marcat în deplasare, dar nici jumătate. Înseamnă atât cât este, poate chiar mai mult decât ar fi meritat miercuri seară să obțină.

Mai mult nu aveau de unde și nici pretenții nu cred că se impuneau, ținând seamă că United a fost condusă pe aproape tot parcursul jocului, după reușita lui Felix. Unde mai punem că, în afara golului marcat, “diavolii” nu au amenințat prea serios poarta lui Oblak?

Ba chiar au avut numai două șuturi pe poartă, iar primul a fost însuși golul. Pe scurt, un fotbal sărăcăcios, fără prea mare intensitate și deranjant pentru ochiul format al suporterului care așteaptă spectacol la fiecare meci.

A fost nevoie de apariția puștiului Elanga, marcator și în ultimul joc de campionat, pentru ca jocul ”diavolilor” să se dezmorțească, pentru ca Ronaldo să își extragă ultimele puteri și să caute victoria pe finalul jocului. Fără succes, însă. Probabil că nici el nu se aștepta la un drum atât de greu când a semnat ultimul contract.

Dacă în urmă cu trei ani, când îmbrăca tricoul lui Juventus, o învingea de unul singur pe Atletico, cel supranumit CR7 a fost inexistent pe teren. Atât din prisma colegilor săi, care nu l-au servit în mod ideal, cât și datorită evoluțiilor sale șterse din ultima perioadă. Cu numai un gol în anul curent, portughezul traversează cea mai slabă formă din ultimii cincisprezece ani ai carierei sale.

Dacă responsabil pentru această formă ștearsă este Rangnick sau stilul de joc impus de acesta, vom vedea după substituirea neamțului la capătul sezonului. Dar, după cum se spune, vârsta nu iartă pe nimeni, și este posibil ca aceasta să fie cauza pentru forma slabă a lui Ronaldo din acest sezon, doar 9 goluri în 22 de meciuri de campionat.

Întrucât nici adversarul nu a rupt gura târgului cu jocul prestat, Ralf Rangnick păstrează șanse la calificare și pentru meciul de la Manchester. Chiar dacă nu ar fi egalat prin Elanga, tot am fi putut vorbi despre un meci echilibrat, deși înclinat către Atletico. Acum, fără regula golului marcat în deplasare, eliminată din fotbal în vara trecută, și cu un scor ca acesta în meciul tur, să ne așteptăm la un meci pe cinste în Anglia. Sau nu?!

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *