28, Feb 2020
Totul despre LASK Linz, adversara din optimile EL

Manchester United și-a aflat adversara din optimile de finală ale Europa League. La prima vedere pare o tragere la sorți ușoară, dar dacă nu e tratată cu seriozitate, dubla se poate transforma într-una complicată.

LASK Linz e lider în campionatul Austriei, cu 3 puncte mai mult decât Salzburg și are al doilea cel mai bun atac din liga austriacă. Defensiva e însă punctul forte. În cele 20 de partide de campionat, LASK a primit doar 19 goluri, cele mai puține din primul eșalon austriac.

Trupa antrenată de Ismael Valerian a câștigat o grupă dificilă în Europa League, cu 3 echipe obișnuite ale Ligii Campionilor: Sporting, PSV și Rosenborg, pierzând doar pe terenul portughezilor. Bruno Fernandes a dat gol și pasă de gol în acel meci.

Foto: uefa.com

În 16-imile competiției, Linz a trecut de Alkmaar, formație care a fost în aceeași grupă cu Manchester United. Aventura austriecilor în Europa a început în turul III din Champions League, după ce au luat titlul de vicecampioană, în urma lui Salzburg. În preliminarile din Liga Campionilor au eliminat Basel și au ratat calificarea după o dublă cu Club Brugge.

De altfel, austriecii sunt lideri detașați în Europa League la numărul de șuturi către poartă și sunt în top 3 la șuturi cadrate pe spațiul porții.

După cum se poate vedea, LASK e o echipă agresivă care are o apărare foarte bună, fiind între primele echipe la numărul de goluri primite pe durata competiției, doar 5.

LASK, cât Lindelof

Lotul trupei lui Valerian are o valoare de piață de doar 31,28 milioane de euro, conform Transfermarkt. Adică cam cât Victor Lindelof de unul singur.

Cel mai valoros jucător al adversarei lui Manchester United este Alexander Schlager, cotat la 4.5 milioane de euro. Defensiva lui Manchester United trebuie însă să fie atentă la atacantul de 21 de ani, Marko Raguz, care este vedeta de export a austriecilor.

Foto: uefa.com

Deplasarea de la Linz va fi cu atât mai complicată cu cât orașul este primul din Austria în care s-a depistat o persoană purtătoare a Coronavirus, boala care face ravagii în ultimele săptămâni.

Istorie

LASK Linz nu este una dintre echipele de tradiție ale fotbalului austriac, istoria sa fiind practic o călătorie continuă între primele două ligi. Singurele trofee interne ale echipei datează din 1965, campionatul și cupa.

Solskjaer are amintiri plăcute din Austria. Deși cele două formații nu s-au mai întâlnit niciodată, ”diavolii” au jucat în Viena, în 1996 și au câștigat acolo cu 2-0 prin golurile lui Cantona și Giggs.

Partida tur va avea loc la Linz pe 19 martie, urmând ca returul să fie o săptămână mai târziu la Manchester.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *