12, Aug 2019
Start perfect de sezon! 3 victorii din 3 meciuri

Manchester United a început perfect noul sezon, cu o victorie categorică în fața lui Chelsea, scor 4-0. Au marcat Rashford, de două ori, Martial și Daniel James și au completat astfel tripla: 3 victorii din 3 meciuri în weekend.

Echipa de la U18 a învins cu 3-0 pe Sunderland, iar cei de la U23 au trecut cu 5-0 de Reading, iar trupa lui Solskjaer a completat astfel un weekend perfect pentru fanii ”diavolilor roșii”.

Meciul de pe Old Trafford a început cu o perioadă de dominare a oaspeților, care au lovit și bara, prin Tammy Abraham.

Neiertători

Dar cum ocaziile se răzbună, Rashford a pedepsit nesiguranța lui Zouma și a scos un penalty. Tot el l-a transformat și la cabine s-a intrat cu 1-0 pentru gazde, în ciuda unor alte bune oportunități de a marca din partea ambelor echipe. Chelsea chiar a mai lovit o dată bara.

Foto: premierleague.com

În repriza secundă, United a îndreptat nesiguranțele defensive de pe benzi și n-a iertat deloc. Drept dovadă, în decurs de doar două minute, Martial și Rashford au rezolvat meciul.

Primul a transformat o centrare a lui Pereira, iar Rashy a marcat după o pasă de geniu a lui Pogba, de vreo 40 de metri.

Pogba? Bun. Nu senzațional, dar bun, în special în ultima jumătate de oră, după ce în prima parte a meciului a pierdut destul de multe mingi și a ezitat de multe ori să facă faza devensivă. Motiv pentru care Shaw a fost descoperit de multe ori.

Și cum se putea încheia mai bine acest meci de vis dacă nu cu un gol al unui debutant? Daniel James a intrat pe teren în ultimul sfert de oră și și-a făcut simțită prezența imediat.

Stânca Maguire și Lungilă Wan-Bissaka

Același Pogba a pornit un contraatac, un-doi cu Martial și apoi sprint spre poartă. James a venit în dreapta lui, a primit pasa și nu l-a iertat pe Arizabalaga, și cu ajutorul fundașului lui Chelsea, care a devit mingea.

Foto: captură SkySports

Bucurie fără margini pentru puștiul galez, dar și pentru fanii de pe Old Trafford. Să fi văzut fața lui Ferguson la 3-0, un om cu atâtea succese și totuși încă bucurându-se pentru o victorie în fața lui Chelsea.

Ne-am bucurat cu toții, pentru că în sfârșit avem o defensivă cum am visat. Maguire e stâncă. Nu știu dacă a trecut ceva de el în meciul cu Chelsea. Lindelof e același om sigur și cu capul pe umeri. Wan Bissaka, în ciuda faptului că l-a scăpat de două ori pe Everton, e uriaș. Un atlet desăvârșit, de netrecut. Lungilă. Shaw? A făcut un meci mai slab, dar și pentru că Pogba, Martial sau Rashford au venit de puține ori în sprijinul defensivei.

Primul pas

Ne-am bucurat cu toții pentru că în sfârșit, United pare să aibă o identitate. E drum lung până la capătul tunelului, dar măcar am început să-l străbatem și nu mai batem pasul pe loc. Nu degeaba a zis Ole că va dura până la un an de zile ca identitatea lui Manchester United să fie vizibilă din nou.

Am bătut Chelsea cu 4-0 cu cea mai tânără medie de vârstă a etapei în Premier League. Nu înseamnă că vom lua campionate și cupe, dar e un început foarte promițător. Sunt multe chestii de pus la punct și nu vom fi frați cu șansa de fiecare dată, dar există o rază de lumină.

Foto: premierleague.com

Avem un antrenor care vrea binele echipe și nu e preocupat de statisticile personale, avem jucători care joacă cu sufletul pentru tricoul pe care-l poartă. Iar ăsta e începutul de care aveam nevoie.

De Gea – Wan-Bisaka, Lindelof, Maguire, Shaw – McTominay, Pogba – Lingard, Pereira, Rashford – Martial. Au intrat pe parcurs James, Mata și Greenwood.

Pentru diavoli urmează un alt test important. Manchester United se deplasează pe terenul unde și-a ruinat sezonul trecut, pierzând de două ori, la Wolverhampton. Partida se joacă luni seară.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *