17, May 2017
Southampton – Manchester United. Sfinţi contra Diavoli pe St Mary’s

Cu mintea prinsă între finală Europa League şi campania de transferuri din vară, Jose Mourinho nu va acorda prea mare importanță acestui Southampton – Manchester United din campionat, locurile din Champions League fiindu-ne, pentru al doilea an la rând, interzise. Totuşi, suntem Manchester United şi indiferent de competiţie sau de miză (existentă sau nu) avem datoria să jucăm la victorie şi la spectacol!

Statistica ultimelor deplasări este în favoarea noastră, Diavolii câştigând ultimele 5 meciuri, patru dintre acestea la un gol diferenţă, iar ultima înfrângere a fost acum 14 ani, în august 2003, golul victorios fiind marcat de James Beattie .United a mai reuşit performanţa să întoarcă scorul împotriva celor de la Southampton pe St Mary’s de 8 ori, ultima dată chiar stagiunea trecută, stablind un record Premier League.

Sfinţii nu au marcat nici un gol acasă în ultimele trei meciuri, nu au nici un obiectiv de îndeplinit fiind la mare distanţă de ambele capete ale clasamentului, iar managerul Claude Puel a declarat că nu va fi vorba de o răzbunare pentru finală pierdută în Cupa Ligii, ci doar de un alt meci de fotbal. Echipa sa vine după un egal cu Liverpool pe Anfield, o înfrângere cu Arsenal acasă şi o victorie cu Boro în deplasare, prezentând o formă oscilantă şi o fragilitate împotriva echipelor cu jucători ce presează sus şi dau drumul repede la minge.

Principala ameninţare pentru poartă lui De Gea este Manolo Gabbadiani, care a punctat de două ori împotriva noastră în finală Cupei Ligii şi a mai avut un gol anulat eronat pentru ofsaid.

Zlatan a înscris patru dintre cele cinci goluri marcate sfinţilor în acest sezon în toate competiitle, din nefericire însă, suedezul nu va fi dinsponibil pentru meciul de miercuri seară. Pe lista indisponibililor adăugăm numele lui Pogba, care este în doliu după decesul tatălui său, dar și pe Young, Shaw, Rojo și Fosu-Mensah, toţi accidentaţi.

În cealaltă tabăra, van Dijk încă nu este recuperat 100% şi probabil nu va fi nici pe banca de rezerve, portarul McCarthy se antrenează cu echipa, dar nu va fi apt de joc. Atacantul Charlie Austin are şanse să prindă banca şi câteva minute împotriva noastră.

Southampton – Manchester United se vede miercuri, 17 mai, de la 21:45, pe Eurosport 1.

Sursa foto: ManchesterEveningNews.co.uk

Dacă sunteți fani Manchester United, alăturați-vă comunității Romanian Red Devils. Ne găsiți pe pagina de Facebook, pe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *