21, Feb 2023
Noul Rashford – talismanul lui Man United

Marcus Rashford a avut nevoie de o jumătate și încă un pic din sezon pentru a-și depăși cel mai bun an din punct de vedere al golurilor marcate. Noul Rashford – talismanul lui Man United

A ajuns la cifra #24 în toate competițiile cu dubla reușită împotriva lui Leicester. Ca o comparație, în primul său sezon după revenirea la United, Ronaldo marcase tot de 24 de ori. Rashford a atins cifra aceasta când încă este luna februarie, cu aproape trei luni înainte ca sezonul să ajungă la final.

Incredibilă transformare a fotbalistului care a evoluat în toată cariera sa doar pentru Manchester United. Schimbare care, într-o mare măsură, se datorează lui Erik ten Hag. Venirea sa a schimbat, se pare, nu doar fața echipei.

Mai întâi a creat din terenul propriu un loc unde adversarul câștigă greu, dovadă că United este acum a doua la acest capitol. Înainte ca echipa lui să înceapă să marcheze, i-a ales pe cei care să aibă șansa să o facă, iar Rashford era desemnat principala armă ofensivă, la pachet cu Antony.

Olandezul care i-a arătat ușa lui Cristiano Ronaldo, fapt pentru care a fost contestat până și de fiecare neștiutor de fotbal, l-a transformat pe Rashford-ul din sezonul trecut, cel care marcase numai de 5 ori, într-unul care acum este al treilea golgheter al Angliei.

Noul Rashford

„Când l-am văzut pentru prima oară, i-am spus că vreau să-l văd mai des zâmbind”, avea să declare ETH când a fost întrebat despre schimbarea din teren a lui MR10. „Vreau să-ți văd dinții”.

Rashford a devenit un fotbalist indispensabil pentru trupa de Old Trafford. A tras-o după el, iar atunci când jocul nu curgea în direcția favorabilă, apărea de nicăieri și marca. A plecat în Qatar cu speranțe de se întoarce cu medalia la gât, însă n-a fost să fie. În schimb, a reapărut mai decis ca oricând să schimbe fața lui United, și pentru că lipsea un golgheter, a ales să-i țină locul.

PS. Gareth Southgate, dacă timpul ar putea fi dat înapoi până la sfertul dintre Franța-Anglia, ai proceda la fel în privința celor 6 minute acordate lui Rashford?

Un Rashford diferit

Schimbarea lui Rashford e evidentă și prin prisma modului în care a înscris cele 24 de goluri. Până la pauza pentru Campionatul Mondial, Marcus avea doar 4 reușite. După dezamăgirea trăită în Qatar cu naționala Angliei, Rashford a revenit cu o poftă incredibilă de gol.

Atacantul lui United a înscris prin lovituri de cap, goluri simple din fața porții, șuturi năpraznice de la distanță sau reușite mai complicate după câteva driblinguri, precum cele din meciul cu Wolves sau Charlton.

Derby man

Mai mult decât atât, numărul 10 a marcat 4 duble în acest sezon. Și mai interesant de atât este faptul că acesta a început 14 partide în banda stânga (9 goluri și un assist), 9 ca și atacant central (6 goluri și 2 pase de gol) și 3 meciuri în banda dreaptă (două goluri și două pase de gol).

Rashford a marcat în ambele partide contra lui Arsenal și Leeds, împotriva lui City sau într-un alt derby precum cel cu Liverpool. De asemenea, Marcus a dat gol și pe Camp Nou

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Sergiu Craciun